Amerikában betiltanák az egyházi üzemeltetésű kórházakat, amiért nem végeznek abortuszt

Azoknak a kórházaknak, amelyek megtagadják az abortuszt, nem szabadna működniük – írja egy abortuszpárti aktivista. A választás szabadságát hirdető aktivista több társához hasonlóan azonban éppen mások választását, mások véleményét nem hajlandó elfogadni. Nemrég egy felvonuláson épp abortuszpárti nők kívánták egy életpárti nőnek, hogy erőszakolják meg, hogy anyaságra kényszerüljön – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA hírügynökség2022. 10. 21. 16:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy kórház vallási hovatartozása nem befolyásolhatja az egészségügyi ellátást. Ha a katolikus kórházak megtagadják a reproduktív ellátás alapvető színvonalának biztosítását, akkor nem szabadna működniük – és semmiképpen sem kaphatnának állami forrásokat vagy adókedvezményeket” – írta Twitter-oldalán nemrég az amerikai abortuszpárti aktivista, Jill Filipovic, aki a The Washington Post egy cikkét is megosztotta.

A lap cikkében arról írnak, hogy egyre több az olyan, egyház által fenntartott kórház az Egyesült Államokban, amelyek követik a Katolikus Püspöki Konferencia irányelveit. Ezek tiltják az olyan kezeléseket, mint például a sterilizálás vagy az abortusz.

 

Nem egyedi az abortuszpártiak felháborodása. Nemrég egy washingtoni abortuszpárti felvonuláson egy aktivista azt mondta egy életvédő aktivistának, hogy meg kellene erőszakolni és anyaságra kényszeríteni – írja a V4NA hírügynökség cikkében.

A Students for Life of America (SFL) életvédő szervezet éppen egy ellentüntetést tartott. Jessica Newell, az SFL képviselője egy táblát tartott a magasba, amikor egy nő odalépett hozzá, és vulgáris kifejezésekkel távozásra szólította fel. Amikor azonban Newell nem válaszolt, egy másik abortuszpárti nő odament hozzá, és szó szerint azt mondta:

Olyan csinos. Miért nem hagyjuk, hogy megerőszakolják, teherbe essen, és arra kényszerüljön, hogy anya legyen?

Newell azt válaszolta, hogy ő ebben az esetben is világra hozná a babát, és feltette a kérdést: hogy lehet valaki nőpárti, amikor azt kívánja, hogy egy nőt megerőszakoljanak.

Borítókép: Abortuszpárti tüntetők (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.