Egy szakember szerint meddőséget okoznak a pubertásgátló gyógyszerek

Egy genderklinika vezetőjéről nyilvánosságra került egy videó, amelyben kijelenti, hogy a gyerekkorban használt pubertásgátló gyógyszerek meddőséget okoznak, a hatásuk pedig nem visszafordítható – írja a V4NA.

Forrás: V4NA2022. 10. 19. 17:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúltban nyilvánosságra került videóban a bostoni gyermekkórház genderklinikájának igazgatója elmagyarázza, hogy a pubertásblokkoló gyógyszerek meddőséget okozhatnak, miközben a kórház honlapja azt állítja, hogy az említett gyógyszerek hatása teljesen visszafordítható.

A pubertáskorban lévő gyermekek és serdülők dönthetnek úgy, hogy a pubertásblokkolók segítségével szüneteltetik vagy késleltetik a pubertást. Ezek ideiglenes gyógyszerek, amelyek hatása teljesen visszafordítható, nem okoznak maradandó változásokat

– állítja a kórház honlapja.

A videóban azonban a klinika igazgatója, Dr. Jeremi Carswell elismeri, hogy a pubertásblokkolók esetében a termékenység hatalmas kérdés. Carswell egy konkrét esetet is felidézett, amikor egy 12-13 éves gyereknél jelentkezett a terméketlenség, és egyértelműen a pubertásblokkolók miatt.

De más következménye is lehet annak, ha egy kamasz ilyen szereket szed. Dr. Marci Bowers, a transzneműek egészségével foglalkozó világszövetség elnöke nemrég azt nyilatkozta, hogy azok a gyerekek, akik pubertásblokkolókat szedtek a pubertás második stádiumában, soha nem tapasztalták meg az orgazmust”.

Az Egyesült Államokban ugyanakkor egyre többször kelnek a gyermekek védelmére a választott vezetők, akik egyre nagyobb büntetést követelnek a gyermekek nemváltását segítő személyek ellen. Ez történik Michiganben is, ahol a republikánusok olyan törvényjavaslatot terjesztettek elő, amely a kiskorúak orvosi úton történő nemi átalakítását elsőfokú gyermekbántalmazássá tenné, így akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető lenne valaki.

A nemváltás folyamata a törvényjavaslatban „a nemi átalakulással kapcsolatos bármely eljárás”-ként van definiálva, beleértve a pubertásblokkoló gyógyszerek, keresztnemű hormonok és a nemváltó műtétek ajánlását.

Amennyiben a törvényjavaslat elfogadásra kerül, Michigan csatlakozna Alabamához, Arkansashoz és Arizonához ebben a kérdésben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.