Emir Kusturica: Mégis hogy ünnepelhetik Zelenszkijt, ezt a rossz színészt?

A rendező szerint „Magyarország nem hagyja, hogy Európával együtt elsüllyedjen” a háború okozta válságban – írja a Mandier.hu.

Forrás: Mandiner.hu2022. 10. 16. 17:13
KUSTURICA, Emir
Velence, 2016. szeptember 9. Emir Kusturica szerb rendezõ a Na Mlijecnom Putu (On the Milky Road) címû filmje bemutatója alkalmából tartott fotózáson a 73. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2016. szeptember 9-én. (MTI/EPA/Claudio Onorati) Fotó: CLAUDIO ONORATI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emir Kusturica, a Cigányok ideje és a Macska-jaj rendezője a szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon vendégeskedett, ahol a Magyar Hang beszámolója szerint többször is kitért a nagypolitikára. 

Kusturica arról beszélt: Európa lényegében az Egyesült Államok gyarmata, ezt viszont sokan nem veszik észre.

Talán ez az ország még igen, és nem hagyja, hogy Európával együtt elsüllyedjen

– utalt hazánkra a rendező. 

„Ha az Egyesült Államok harcolni akar Oroszországgal, miért nem Alaszka felől támad?” – tette fel a kérdést Kusturica, aki szerint az Egyesült Államok ma Európa pusztulására tör.

Azt sem érti, Cannes-ban „miként ünnepelhetik Volodimir Zelenszkijt, ezt a rossz színészt?”, aki szerinte csak a szakadék felé sodor mindenkit. 

A rendező úgy látja, sokan egyre jobban eszkalálnák a konfliktust, amit ő végzetesnek tart. 

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Emir Kusturica szerb rendező a Na Mlijecnom Putu (On the Milky Road/Tejben, vajban, szerelemben) című filmje bemutatója alkalmából tartott fotózáson a 73. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2016. szeptember 9-én (Fotó: MTI/EPA/Claudio Onorati)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.