időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo
A politikusra egy hangos szóváltás után a személyzet hívta ki a hatóságokat

Rendőrök vezették el Rónai Sándor DK-s EP-képviselőt a müncheni reptéren

Bácskai Balázs
2022.10.10. 16:24 2022.10.10. 16:37
Rendőrök vezették el Rónai Sándor DK-s EP-képviselőt a müncheni reptéren

Négy rendőr érkezett délelőtt 11-kor a Münchenből Brüsszelbe tartó menetrend szerinti járat beszállókapujához, ahonnan a hatóság két munkatársa kísérte el Rónai Sándor EP-képviselőt. A helyszínen tartózkodó olvasónk egy képet is küldött az esetről, amelyen a DK-s politikus rendőrök által közrefogva látható.

A Magyar Nemzet egyik olvasója volt a tanúja annak a jelenetnek, amelynek a végén Rónai Sándor DK-s EP-képviselőt a német rendőrség vezette el a müncheni repülőtér egyik beszállókapuja mellől. A kérdéses járat október 10-én, hétfőn 11 óra után indult volna Müchenből Brüsszelbe.

Olvasónk először hangos szóváltásra lett figyelmes, hamar kiderült, hogy a hangoskodó illető Rónai Sándor, Dobrev Klára árnyékkormányának külügyminisztere, a Demokratikus Koalíció Európai Parlamenti képviselője. A repülőtér személyezete és a politikus közötti vita részleteit illetően nincsenek pontos információink. Az eset tanúja messzebb állt a vitázó felektől, így nem hallotta pontosan a részleteket, a feltételezése szerint Rónainak nem jutott hely a Brüsszelbe tartó járaton és ezért veszekedett a repülőtéri személyzettel.

A politikusra végül kihívták a rendőröket, akik hamarosan meg is érkeztek négyen, közülük ketten kísérték közre fogva Rónai Sándort, tudomásunk szerint bilincset nem használtak.

Az esetről kérdéseket juttatunk el a DK-hoz, valamint a müncheni repülőtér biztonsági részlegéhez, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Borítókép: Róna Sándort rendőrök vezetik el a müncheni reptéren (Fotó: Beküldött fotó)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.