idezojelek

„Körben áll egy kislányka...”

Az árnyékkormány után jön majd a többi balos reszelék is különböző gittegylet-alapítási szándékkal és azok sziporkázó elnevezéseivel.

Cikk kép: undefined

A címben aktualizált gyerekdallal Ferenc testvér oldalbordája alaposan rárúgta a baloldalra az ajtót. Egy huszárvágással és némi gyurcsányi segítséggel a kör mértani közepére pozicionálták a fényességes és tündöklő Dobrev Klárát, az ellenzéki szövetség darabokra hullott egyéb résztvevői pedig a meglepetéstől sóbálvánnyá meredten csak állnak bután, hogy akkor most mi is van?

Infláció, nyersanyaghiány, háború, ugyan már! Ezek teljesen mellékes dolgok. Minden bajra mint a tévéreklámokban a leguniverzálisabb megoldás a DK-s „árnyékkormány”, amivel kenegethetjük testünket-lelkünket. Csak azt csodálom, hogy a bejelentés pillanatában miért nem lőtt ki a forint árfolyama soha nem látott történelmi magasságokba az euróhoz képest, miért nem kapitulált Oroszország és úgy egyáltalán miért nem változott meg saját tengelye körül a Föld forgási iránya. Árnyékkormány! Na persze!

A balsors tépte ellenzék DK-n kívüli maradéka némi fáziskéséssel megpróbált reagálni a számukra kész tényként közölt helyzetre. 

Márki-Zay Péternek felderengett, hogy neki és a többieknek a jövőben csak a labdaszedegető szerepét kívánja juttatni Ferenc testvér, így szintén kitalált egy verhetetlen társulási nevet magának és híveinek, mégpedig a „tiszták koalícióját”.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pár hónapja Ujhelyi István még a maga elé helyezett kockás lapra unaloműzésként köröket rajzolt volt gyerekszobájában, amiket nézegetve egyszer csak kipattant fejéből az Orbán-ellenes „szocialista esélykörök” megalakítása. Szerintem az MSZP sem akar lemaradni a meghirdetett tisztasági versenyben Márki-Zaytól, és következő nagy dobásuk a „fogat is mosók” szövetségének életre hívása lesz, amit Kunhalmi Ágnes fog bejelenteni komoly arccal az ATV stúdiójában.

Donáth Anna, a Momentum egyelőre még láthatósági mellény nélkül is látható tagja szintúgy nem akart kimaradni a „dobjunk be a köztudatba valami fenomenálist” elnevezésű balos társasjátékból, így saját matchboxméretű szövetségének, ahol eddig mikrolétük kudarcos kenyerét ették, a hangzatos „új többség” elnevezést adta.

Ne legyenek kétségeink, nyilvánvalóan jön majd a többi balos reszelék is különböző gittegylet-alapítási szándékkal és azok sziporkázó elnevezéseivel. 

A többiek között előbb vagy utóbb helyet fog követelni magának a „hónaljszagúak egységfrontja”, amire válaszul szinte biztos, hogy megalapítja majd valaki a „lábgombások szövetkezetét”, sőt Dobrevék „árnyékkormány” elnevezésére rímelően valamelyik csengő hangú delikvensük össze fog gründolni a semmiből egy szintén Orbán-ellenes „háttérkormány-dalárdát” is, amely azonnal rázendít majd az 1944-ben megalkotott szovjet himnusz parafrázisára, imigyen: „Szövetségbe forrt szabad orbánozásunk, a nagy árnyékkormány kovácsolta frigy…”

Nagy az Isten állatkertje, szakadna fel belőlünk, ha nem felnőtt emberek játszanák ezt a „Körben áll egy kislányka, lássuk ki lesz a párja”-szerű gyermekjátékot.

A névadási versenyben csak azt nem veszik észre, hogy a név az csupán külsőség. 

Attól, hogy hótiszta árnyékkormánynak, esélykörnek, netán új többségnek nevezik magukat, attól, hogy ők a nagybetűs demokraták, a magyar közvélekedés javarészt a saját tapasztalása alapján is képes az őket minősítő jelzők megfogalmazására. Ezek így hangzanak: álságosok, demagógok, hazugok, a haza iránt érzéketlenek és legfőképpen szégyentelenek. Ezek megváltoztatására dolgozzanak ki alternatívákat a baloldalon, és ne önképzőköri fantazmagóriáik ködében keressék országunk számára a helyes irányt. Az árnyékban végképp nehezül a látás, legfőképp a tisztánlátás.

Borítókép: Dobrev Klára az árnyékkormány árnyékminiszterével, Rónai Sándorral (Fotó: Teknős Miklós)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.