időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Fehér vállalkozóktól mentes bevásárlóközpontot terveznek Minneapolisban

Forrás: V4NA
2022.11.14. 21:21 2022.11.14. 21:36
Fehér vállalkozóktól mentes bevásárlóközpontot terveznek Minneapolisban

A városban egy, a feketék elnyomásával foglalkozó aktivista olyan pláza megnyitását tervezi, amelyben a fekete és színes bőrű vállalkozók elsőbbséget élveznének a helyiségek kiadása során – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

Egy minneapolisi aktivista, előadó és üzlettulajdonos egy 68 000 négyzetméteres épület megvásárlásán dolgozik, hogy helyet teremtsen a színes bőrű üzlettulajdonosok számára.

Jesse Ross egy a sokszínűséggel, egyenlőséggel és befogadással foglalkozó csoport (DEI) észak-minneapolisi vezetője, és a Minneapolis városával és a Minneapolis Park & Recreation Boarddal partnerségben létrehozott Wealth Redistribution Project alapítója. A projekt célja a fekete, barna, őslakos és női tulajdonú vállalkozások számának növelése Észak-Minneapolisban.

Ross úgy tervezi, hogy 2022 végéig lezárja az ingatlan vásárlását, majd 2023-ban felújítja a több millió dollár értékű épületet. Tervei szerint az ingatlant a színes bőrűek számára kialakított kereskedelmi bérlő- és rendezvényteremmé alakítja át.

A minneapolisi Emberi Jogi Hivatal szerint azonban az ingatlantulajdonosok nem diszkriminálhatnak faj, bőrszín, hitvallás, vallás, nemzeti származás, nem, családi állapot, fogyatékosság, állami támogatás, szexuális irányultság, nemi identitás vagy családi állapot szerint.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.