Körözött magyar bűnözőt fogtak el Németországban

A magyar Top 50-es listán szereplő körözött bűnözőt fogtak el Chemnitzben – közölte a rendőrség a Police.hu oldalon csütörtökön.

Forrás: MTI2022. 11. 03. 7:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 11 évnyi szabadságvesztésre ítélt V. László Csabát, aki ellen hat körözés volt érvényben, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda fejvadászainak segítségével fogták el a német rendőrök – írták.

A férfit maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés, prostitúciós tevékenység elősegítése, kitartottság és csalás miatt körözték többek között.

A mezőszemerei szemkiverőként elhíresült, agresszív férfi kiterjedt rokoni kapcsolatait igénybe véve először idehaza, majd külföldön is lányok futtatásából tartotta el magát. Nemcsak alkalmi nőismerőseivel, hanem közeli családtagjaival is prostitúciós tevékenységet végeztetett 

– olvasható a Police.hu oldalon.

A magyar bíróságok több mint 11 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A börtönbe nem vonult be, két éve eltűnt.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda segítségét kérte felkutatásában. A nyomozók, mivel több olyan adat is felmerült, amely szerint a férfi Németország középső, illetve keleti régióiban tartózkodhat, felvették a kapcsolatot a német társszervekkel a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán keresztül.

A német rendőrök november 1-jén elfogták V. László Csabát Lipcse közelében, Chemnitzben, majd letartóztatták – olvasható a Police.hu oldalon.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.