időjárás 4°C Karola , Károly 2023. január 28.
logo

Újabb tíz névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Transzneműeknek kínál alapjövedelmet San Francisco

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA
2022.11.21. 12:31 2022.11.21. 14:53
Transzneműeknek kínál alapjövedelmet San Francisco

A város egy olyan programot indított, amelynek keretében havi 1200 dollárt adnak a pályázatot megnyerő transznemű személyeknek – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

San Francisco elindított egy garantált jövedelemmel kapcsolatos kísérleti programot, kizárólag a magukat transzneműnek azonosító lakosok számára.

A program honlapja szerint előnyben részesítik az őslakos vagy színes bőrű pályázókat, és az okmányokkal nem rendelkező lakosok is pályázhatnak. A tízoldalas PDF formátumú pályázat figyelemre méltó mennyiségű, identitásról szóló információt kér, többek között 15 névmási kategória, 17 szexuális irányultság és több mint 90 nemi opció közül lehet választani.

A V4NA cikkéből kiderül, hogy a kérelmezőknek jövedelemigazolást és fényképes igazolványt kell felmutatniuk. A kísérleti projekt keretében 55 pályázót választhatnak ki, a program pedig a tervek szerint 18 hónapig fog tartani.

Pau Crego, a San Francisco-i transz kezdeményezésekkel foglalkozó hivatal ügyvezető igazgatója megjegyezte, hogy „még a transzok érdekérvényesítésének gazdag története ellenére is azt látjuk, hogy a transz emberek az átlagnál exponenciálisan magasabb arányban tapasztalják meg a szegénységet”.

 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.