Újabb külföldi beavatkozási kísérlet a magyar belpolitikába

Soros és a Biden-kormányzat egy baloldali médiaszervezet létrehozását finanszírozzák Magyarországon.

Forrás: Origo.hu2022. 11. 07. 20:48
SOROS, György
Brüsszel, 2017. április 27. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke érkezik a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartandó megbeszélésükre Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet) Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, a Rockefeller Alapítvány és a Biden-kormányzat egy hazánkban irodát nyitó baloldali médiaszervezetet finanszíroz – írja a Breitbart – olvasható az Origo cikkében.

Az Internews a Breitbart szerint a Biden-kormányzat által nyújtott támogatásból egy magyarországi fiókot hoz létre. A szervezet céljaként az úgynevezett „független média” támogatását jelölte meg különböző országokban. Tehát gyakorlatilag azt is mondhatjuk, hogy ilyen módon megpróbálnak beavatkozni az országok belpolitikai folyamataiba. Így Magyarországéba is.

A csoportot Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa, a Rockefeller Alapítvány és a Szilícium-völgy különböző technológiai óriáscégei is támogatják.

Az értesüléseket látszik alátámasztani az Internews weboldalain található számos álláshirdetés, amelyek szerint a csoport most „egy amerikai kormány által finanszírozott projekthez” keres munkatársakat, amelynek székhelye a hirdetések szerint Budapesten lesz. Az iroda tervéről a Pesti Srácok is írt korábban, ezt az információt erősítette meg a Breitbart.

Az egyik álláshirdetésben az áll, hogy a projekt célja „egy erős és független” médiaszektor támogatása Örményországban, Grúziában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Ukrajnában.

A bejegyzésükben továbbá az áll, hogy az Internews célja az volt, hogy 2022 októberére felállítsa magyarországi irodáját, bár nem világos, hogy az iroda a cikk megjelenésének időpontjáig ténylegesen már felállt-e vagy sem.

2017-ben már volt egy hasonló kezdeményezés az amerikaiak részéről, de a tervet végül Donald Trump nyomásának köszönhetően elvetették.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Soros György magyar származású amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.