Elon Musk saját magát válthatja le a Twitter éléről

Bárki szavazhatott arról, hogy Elon Musk maradjon -e a Twitter közösségi média óriás élén. A milliárdos üzletember újra a követői segítségét kérte egy fontos döntés meghozatalára, mint ahogy azt korábban Donald Trump egykori republikánus elnök esetében is tette.

Magyar Nemzet
2022. 12. 19. 10:09
Elon Musk &Twitter
Elon Musk &Twitter Fotó: MUHAMMED SELIM KORKUTATA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Legyetek óvatosak azzal, hogy mit kívántok, mert könnyen valóra válhat” – figyelmeztette követőit Elon Musk a Twitter, Tesla és SpaceX tulajdonosa. A milliárdos tegnap egy szavazást tett közzé a mikroblogoldalán, amelyben azt kérdezte, hogy le kellene-e mondania a Twitter irányításáról. Musk hozzáteszi, hogy a szavazásnak megfelelően fog cselekedni.

A voksolás lezárultát követően az eredmények szerint le kell majd mondani a Twitter éléről, ugyanis a válaszadók 57,5 százaléka ezt kérte tőle. A szavazáson bárki részt vehetett, amelyre összesen 17,5 millió válasz érkezett.

Azok, akik hatalmat akarnak, a legkevésbé sem érdemlik azt meg

– írta egy friss bejegyzésében Elos Musk arra utalva, hogy ő maga nem ragaszkodik a hatalomhoz.

A cégeinél dolgozók többé-kevésbé hasonlóan vélekednek erről, és becsülik, hogy Musk nem szól bele minden apró munkafolyamatba, és tudja a saját feladatának a lényegét és korlátait is. Ugyanakkor a milliárdos híresen nagy „hajcsár” hírében áll, és megköveteli a dolgozóitól, hogy szinte minden idejüket a munkájukkal töltsék, mint ahogy azt ő is teszi.

Nem véletlenül tehette ki a Twitterre a mostani szavazást sem. Amióta 44 milliárd dollárért megvásárolta a közösségimédia-platformot, a legtöbb idejét ez emészti fel, miközben hétről-hétre botrányok követték egymást, például a Twitter-iratok, vagy éppen az az új irányelv, amely más közösségi platformok linkjeinek a megosztását tiltaná. A javaslatot heves tiltakozással fogadták a felhasználók, köztük a Muskot támogató csoportok is. Ezért Musk egy későbbi bejegyzésben pontosította a szabályozást, 

eszerint a tiltás csak azokra a fiókokra vonatkozik, amelyeknek egyedüli célja rivális közösségi platformok népszerűsítése. 

A Twitter-felhasználók éles kritikával illeték az új szabályozást, mert Musk korábban már megígérte, hogy csak a felhasználókkal történt előzetes konzultáció után fog nagyobb szabályváltoztatásokat végrehajtani.

A mikroblogoldal irányváltása, a nyolc dolláros prémium előfizetés, Donald Trump korábbi amerikai elnök és mások visszaengedése a felületre, a szólásszabadságra helyezett nagyobb hangsúly miatt pedig hirdetők fordultak el az oldaltól, amely nem segítette a Twitter jövedelmezőbbé válását. 

További indok lehet, hogy Musknak az elmúlt hetekben túl sok idejét emészti fel a közösségi oldal irányítása, és ezért kevesebb ideje jutott a Tesla autógyártó és a SpaceX űrkutatási vállalatára, noha ezek jóval több profitot eredményeztek, mint a Twitter.

– Senki sem akarja ezt a munkát, ami a Twitter életben tartásával jár, és nincs kijelölt utód – írta a milliárdos üzletember az egyik felhasználó bejegyzésére, hogy van-e már új jelölt a vezérigazgatói posztra.

Nem ez az első alkalom, hogy Elon Musk a követőire bízza egy-egy fontos kérdés megvitatását. Így tett például legutóbb Donald Trump Twitter-fiókjának vagy a kitiltott újságírók oldalának a visszaállításakor is. A mikroblog tulajdonosa eddig mindig betartotta az ígéretét, és a voksolás eredménye szerint cselekedett.

 

Borítókép: Elon Musk a Tesla, Twitter és SpaceX milliárdos tulajdonosa, a világ egyik leggazdagabb embere 2022. 04. 26-án Törökországban (Forrás: Muhammed Selim Korkutata/Anadolu Agency via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.