Halálosan megfenyegették Giorgia Melonit és hatéves kislányát

Egyeseknek nem tetszett, hogy a jobboldali kormány eltörölné az alapjövedelmet.

2022. 12. 07. 16:14
Giorgia Meloni új olasz miniszterelnök, az Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője a szeptember 25-i előrehozott parlamenti választások eredményeképpen megalakuló olasz kormány beiktatási ünnepségéről távozik a római elnöki rezidenciáról, a Quirinale-palotából 2022. október 22-én.
Róma, 2022. október 22. Giorgia Meloni új olasz miniszterelnök, az Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője a szeptember 25-i előrehozott parlamenti választások eredményeképpen megalakuló olasz kormány beiktatási ünnepségéről távozik a római elnöki rezidenciáról, a Quirinale-palotából 2022. október 22-én. MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami Fotó: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hónapja kezdte el az ország kormányzását, máris gyűlölethullámmal és megfélemlítésekkel kell megküzdenie Olaszország miniszterelnökének, Giorgia Meloninak. Az elmúlt időszakban több halálos fenyegetés érte személyét és hatéves kislányát, Ginevrát a világhálón keresztül. A megfélemlítők a jobboldali kormány kitűzött reformjai ellen tiltakoznak, különösen a polgári alapjövedelem eltörlését kifogásolják. Céljuk, hogy fenyegetésekkel gyakoroljanak nyomást a kormányra, hogy megváltoztassa korábbi célkitűzéseit.

Kinyírlak téged és kislányodat. Jól vigyázz, mert gyomorba szúrlak téged és kislányodat, ha eltörlöd az alapjövedelmet!

– ilyen és ehhez hasonló kegyetlen szavakkal figyelmeztetik a kormányfőt lépjen vissza korábbi terveitől.

Az Olasz Testvérek párt a polgári alapjövedelem bevezetését 2019 óta ellenezte, mert véleményük szerint nem alkalmas a szegénység és a munkanélküliség felszámolására, több százezer munkavégzésre alkalmas személyt passzív életvitelre ösztönöz ahelyett, hogy valódi munkalehetőséget kínálna.

A jobbközép koalíciós kormány a 2023-as évre vonatkozó költségvetési csomagban a polgári alapjövedelem csökkentéséről döntött, melyet a tervek szerint 2024-ben végleg eltörölnének.

Giuseppe Conte, az Öt Csillag Mozgalom elnöke azonnal toborozni kezdte az elégedetlen tömegeket, hogy utcai demonstrációkon adjanak hangot elkeseredésüknek az alapjövedelem módosítása és eltörlése miatt. A jobboldali politikusok szerint a jelenlegi feszült hangulatban nem segít a tömegek hergelése, mely a fentihez hasonló gyűlölet elharapózásához vezethet. A világháló ellenőrzéséért felelős olasz rendőrségnek végül sikerült az elkövető nyomára bukkannia, aki egy 27 éves munkanélküli siracusai férfi. A rendőrség rövid időn belül leleplezte, hogy a halálos fenyegetéseket közzétevő személy több internetes profilt hozott létre, melyeken keresztül nyomdafestéket nem tűrő rágalommal és szisztematikusan próbálta megfélemlíteni a kormányfőt.

A jobboldali politikusok szolidaritásukról biztosították Giorgia Melonit. Antonio Tajani külügyminiszter aggasztónak nevezte a gyűlöletbeszéd terjedését, majd hozzáfűzte: téved, aki azt gondolja, hogy erőszakkal nyomást gyakorolhat a kormányra. – Az elvetemült és gyáva támadások nem kényszerítik meghátrálásra a miniszterelnököt, sőt még eltökéltebben végzi majd munkáját – mondta Luca Ciriani parlamenti kapcsolatokért felelős miniszter.

Borítókép: Giorgia Meloni új olasz miniszterelnök, az Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője a szeptember 25-i előre hozott parlamenti választások eredményeképpen megalakuló olasz kormány beiktatási ünnepségéről távozik a római elnöki rezidenciáról, a Quirinale-palotából 2022. október 22-én (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.