időjárás -1°C Adél 2023. január 29.
logo

Koronavírus-vakcinával segíti hazánk Nicaraguát + videó

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI
2023.01.24. 16:26 2023.01.24. 16:36
Koronavírus-vakcinával segíti hazánk Nicaraguát + videó

Magyarország 304 ezer adag Pfizer/Comirnaty koronavírus-vakcinát adományoz Nicaraguának, hogy a közép-amerikai országban is gyorsíthassák az oltási kampányt és felül tudjanak kerekedni a járványon – jelentette be kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Mi, magyarok szerencsésnek vallhatjuk magunkat, hiszen viszonylag időben már rendelkezésre állt olyan mennyiségű oltóanyag, hogy Európában is a leggyorsabban tudtunk oltani.

– fogalmazott Szijjártó Péter.

A tárcavezető közösségi oldalán jelentette be, hogy a 304 ezer vakcinadózist tartalmazó adományt szerdán adják át a latin-amerikai térség egyik legrosszabb gazdasági helyzetben lévő országának számító Nicaraguában.

Kiemelte: ezeket az oltóanyagokat a közelgő lejárati idejük miatt Magyarországon nagy valószínűséggel egyébként sem használnák fel az elkövetkezendő időszakban.

„Nyilvánvalóan senki sem akarja, hogy a szavatossági idő lejártával vakcinákat kelljen megsemmisíteni, miközben a világ más részein azt hasznosítani tudnák az emberek egészsége és életének megvédése érdekében” – szögezte le.

A világ számos országában még mindig komoly kihívás a világjárvány, még mindig komoly kihívás a megfelelő mennyiségű oltóanyag biztosítása. Magyarország, mivel időben léptünk, tud segíteni ezeknek az országoknak – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A miniszter végül aláhúzta, hogy hazánk mindig segít a nehéz helyzetbe kerülő országoknak, ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy a világjárvánnyal szemben globális fellépésre van szükség.

Szijjártó Péter szerint fontos, hogy ne jöjjenek létre fertőzési gócok a világ egyetlen pontján sem, mert ahogyan azt láttuk, ez mindig kihatással van a világnak akár még a legtávolabbi részeire is.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.