időjárás 26°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Háromezer ukrán katona körül zárult be az ostromgyűrű Bahmutnál

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.28. 20:55 2023.02.28. 20:59
Háromezer ukrán katona körül zárult be az ostromgyűrű Bahmutnál

Legkevesebb háromezer ukrán katona maradt az ostromlott Bahmut városában − jelentette ki Jan Gagin katonai és politikai szakértő, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetőjének tanácsadója kedden a TASZSZ hírügynökségnek.

Gagin szerint az orosz hadsereg szinte minden, a helyőrség katonáinak cseréjére és az utánpótlás szállítására irányuló kísérletet meghiúsít, ezért erre nem is nagyon történnek kísérletek. 

Nem zárta ki ugyanakkor annak lehetőségét, hogy hadianyagot szállító ukrán hadoszlopok megkísérelnek majd betörni a városba, vagy az ukrán hadvezetés megpróbálja kimenteni csapatai egy részét az ostromlott Bahmutból.

A tisztségviselő a Rosszija 1 televíziónak azt mondta, hogy Bahmut körzetében Leopard harckocsikat észleltek. Hozzátette, hogy a süppedékeny talaj megnehezíti a súlyos német harckocsik mozgását.

Ez ugyanolyan páncélozott célpont, mint az összes többi

− hangoztatta.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentésben az elmúlt egy nap folyamán elszenvedett ukrán veszteségeket mintegy 540 halottra és sebesültre tette. Közlése szerint a legtöbb, mintegy 350 katona Donyeck körzetében vesztette életét.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről ukrán tüzérségi támadást jelentettek a helyi hatóságok. A Donyeckre mért csapásokban legkevesebb hat civil megsebesült, a városban a lövedékek ismét gyalogsági aknákat szórtak szét.

Borítókép: Sebesült ukrán katonát látnak el szanitécek egy tábori kórházban az ukrajnai háború frontvonalánál, a Donyeck megyei Bahmut térségében 2023. február 26-án (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

Háború Ukrajnában

Atomfegyvert akar szerezni az ukrán elnök?

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.