Újabb tragikus buszbaleset történt

A korlátnak csapódott, majd felborult egy autóbusz Horvátországban szombaton késő este, a balesetben egy ember meghalt és többen megsérültek – közölte Lika-Zengg megye rendőrsége.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 02. 26. 11:49
null
Lekenik, 2020. december 23. Egy autóst ellenõriz egy horvát rendõr két megye határánál, Lekenik falu térségében 2020. december 23-án. A koronavírus-járvány terjedése megfékezésének céljával a horvát hatóságok éjféltõl január 8-ig lakhelyelhagyási tilalmat léptettek érvénybe, a lakóhelyül szolgáló megyét csak a helyi válságstáb engedélyével lehet elhagyni. MTI/EPA/Antonio Bat Fotó: Antonio Bat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset valamivel éjfél előtt történt a Zágrábtól Dubrovnikig vezető A1-es autópályán a tengermelléki Zengg (Senj) város közelében, az Ogulin és Brinje közötti autópályaszakaszon. 

Az albán forgalmi rendszámú autóbusz 58 éves, albán állampolgárságú sofőrje eddig ismeretlen okból jobbra fordult az autópályán, majd nekiütközött a korlátnak és felborult. 

Az autóbuszban a baleset idején kilenc utas és a sofőr tartózkodott – olvasható a közleményben. A sérülteket a károlyvárosi (Karlovac) és az ogulini kórházba szállították. A baleset miatt az autópályaszakaszt mindkét irányban lezárták a forgalom előtt.

Sajnálatos módon tegnap is történt egy buszbaleset egy Magyarországgal szomszédos országban, akkor Ausztriában, Salzburg mellett ütközött össze egy busz és egy személyautó. Az autóban ülő három személy, akik egy ottani szálloda magyar dolgozói voltak, életüket veszítették.

Borítókép: Illusztráció – horvát rendőr a közúti forgalomban, (Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.