A helyi szálloda három magyar alkalmazottja halt meg az ausztriai balesetben

A tisztázatlan körülmények, illetve a szemtanúk hiánya miatt az osztrák hatóságok szakértők bevonásával folytatják a vizsgálatot.

Magyar Nemzet
Forrás: Salzburg242023. 02. 26. 7:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar rendszámú autó karambolozott egy utasok nélküli busszal Ausztriában, Salzburg közelében. Az autót egy 25 éves magyar férfi vezette Hochfilzen felől Leogang irányába, egy 29 és egy 36 éves magyar nő utazott vele. Egyelőre ismeretlen okokból a 25 éves magyar férfi elveszíthette uralmát a kocsi felett a havas úton, és frontálisan ütközött a szembejövő autóbusszal – írja a Salzburg24.

A helyi szálloda három magyar alkalmazottja halt meg az ausztriai balesetben – írja a Kronen Zeitung.

A tisztázatlan körülmények, illetve a szemtanúk hiánya miatt az osztrák hatóságok szakértők bevonásával folytatják a vizsgálatot – írta a Salzburg24.

Az 51 éves helyi buszsofőr megpróbálta elkerülni az ütközést, de végül nem tudta. Az autó három utasa a baleset következtében beszorult a járműbe, őket a leogangi tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk.

Az autóban lévő két utas a baleset helyszínén életét vesztette, az autó 25 éves sofőrét mentőhelikopterrel szállították a salzburgi kórházba, ahol nem sokkal később meghalt.

A busz sofőrje szintén megsérült, elsősegélynyújtás után őt is kórházba szállították. A buszon nem tartózkodtak utasok a baleset idején, és az 51 éves buszsofőr alkoholtesztje negatív lett. A salzburgi ügyészség szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Borítókép: Kép a balesetről (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.