időjárás 26°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Ebben az államban elsőként korlátozzák a tizenévesek hozzáférését a közösségi oldalakhoz

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.24. 07:28 2023.03.24. 09:50
Ebben az államban elsőként korlátozzák a tizenévesek hozzáférését a közösségi oldalakhoz

Az Egyesült Államokban elsőként Utahban korlátozzák a tizenévesek hozzáférését a közösségi médiához – írta pénteken a BBC online kiadása.

Utah kormányzója két átfogó intézkedést írta alá, hogy megóvja az államban élő fiatalokat. A jogszabályok arra kötelezik a platformok tulajdonosait, hogy adjanak teljes hozzáférést a szülőknek gyerekeik közösségi médiabeli fiókjaihoz, vagyis bejegyzéseikhez és privát üzeneteikhez is.

Az intézkedéseket a közösségi médiának a gyerekek mentális egészségére gyakorolt hatásai miatti aggodalmak indokolják.

A helyi idő szerint csütörtökön aláírt intézkedések értelmében a szülők vagy gondviselők hozzájárulására van szükség, mielőtt a gyerek olyan alkalmazásokon hozna létre fiókot, mint az Instagram, a Facebook vagy a TikTok. Emellett 22.30 és 6.30 között blokkolják a gyerekek hozzáférését, ezt azonban a szülő módosíthatja.

Az intézkedések alapján a közösségimédia-cégek nem gyűjthetik a gyerekek adatait és nem célozhatják reklámmal őket.

A két jogszabály jövő március elsején lép életbe.
Hasonló intézkedéseket fontolgat négy másik, republikánus vezetésű amerikai állam, Arkansas, Texas, Ohio és Louisiana, ezen kívül a demokrata irányítású New Jersey.

Borítókép: Tiktokozó tinédzser (Fotó: Jens Kalaene)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.