Előbb kopogtatott az ajtón az óriási aligátor, csak utána harapott

Aligátor „kopogtatott” be egy floridai férfi házába, akit az ajtónyitást követően meg is harapott – írta vasárnap a The Guardian című brit napilap.

Farkas Virág
Forrás: MTI2023. 03. 19. 18:19
null
This handout video grab provided by St. Lucie County Sheriff's Office shows law enforcement officers and Florida Fish and Wildlife investigators responding to a deadly alligator attack on an 85-year-old woman who was walking her dog, in Fort Pierce, Florida on February 20, 2023. - The neighbor, identified only as Carol, said she saw the woman, who has not been named, being dragged into water by the 10-foot (three-meter) reptile during an attack at the Spanish Lakes Fairways community in Fort Pierce on February 20, 2023. (Photo by Handout / St. Lucie County Sheriff's Office / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / St. Lucie County Sheriff's Office" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Scot Hollingsworth, a floridai Daytona Beach lakója a helyi WKMG televíziónak elmondta, hogy a feleségével tévét néztek, amikor kintről dobbanást hallott. Ahogy kinyitotta az ajtót, hogy utánanézzen a dolgoknak, egy csaknem három méter hosszú aligátor ragadta meg.

„Felpattantam és az ajtóhoz mentem, kinyitottam, még alig léptem ki, és miközben még a villanykapcsoló felé nyúltam, megragadta a lábam és nagyon erősen rázni kezdett” – mesélt az esetről Hollingsworth. „Teljesen meglepett és megdöbbentett. Feltételezem, hogy legalább annyira megleptem az aligátort, mint ő engem” – tette hozzá.

A férfit a combja felső részén harapta meg a hüllő. Hollingswortht kórházba szállították, de úgy tudni, teljes egészében felépül majd.
Az illetékes floridai hatóság később befogta és elaltatta az aligátort.

Floridában meglehetősen nagy aligátorpopuláció él, az állatok gyakran kerülnek kapcsolatba emberekkel, tekintettel arra, hogy a lakosság egyre inkább benyomul a lápvidékekre is. A ragadozók támadásai bár ritkának számítanak, mégis előfordulnak időnként. Februárban egy kutyáját sétáltató 85 éves nő vesztette életét, akit egy aligátor egy tóba hurcolt Florida délkeleti részén. Úgy tudni, az áldozat a kutyáját próbálta megmenteni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó:  AFP/St. Lucie County Sheriff's Office)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.