Erőszakos LMBTQ-aktivisták foglalták el Kentucky állam Capitoliumát

Az erőszakos szélsőbaloldali transzjogi tüntetők a gyermekek nemváltása mellett demonstráltak.

MAGYAR NEMZET
Forrás: APNEWS.COM2023. 03. 31. 16:47
Forrás: Wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy magát „transz-sámánnak” nevező LMBTQ-aktivista vezetésével szélsőséges transzjogi tüntetők ostromolták meg szerdán az Egyesült Államok Kentucky államának Capitoliumát. A radikális baloldali tüntetők azt követően hatoltak be a törvényhozás épületébe, hogy

a kongresszus elfogadott egy törvényjavaslatot, amely megtiltja a 18 év alatti kiskorúak nemváltását és hormonkezelését.

Az AP hírügynökség beszámolója szerint a vitatott gyermekvédelmi törvényt még februárban szavazta meg Kentucky állam republikánus többségű kongresszusa, ám az állam demokrata kormányzója, Andy Beshear a transzneműek védelmére hivatkozva megvétózta azt.

Ezt követően a javaslat visszakerült a kongresszus elé, amely most szerdán változtatás nélkül újra elfogadta a törvényt. A szenátus elsöprő, 29-8 arányban, míg a képviselőház 76-23 arányban szavazta meg a baloldali kormányzó vétójának felülbírálását.

A helyi sajtó azt írta, hogy a gyermekvédelmi törvény ellen tiltakozva közel ezer szélsőséges LMBTQ-aktivista gyűlt össze Kentucky állam Capitoliuma előtt, majd néhány száz erőszakos tüntető betört az épületbe.

Az ostromról készült felvételek tanúsága szerint a szélsőbaloldali tüntetők a „szégyen” és a „mi vagyunk Kentucky, ez a mi házunk” rigmusokat skandálták. Sokan olyan transzparenseket tartottak a magasba, melyeken a „nem vagyunk fenyegetés, tehát ne tegyetek minket célponttá” és az „állítsátok le a transzokra vonatkozó egészségügyi tilalmakat” volt olvasható.

Kentucky állam rendőrsége azt közölte, hogy 19 erőszakos tüntetőt tartóztattak le, akik ellen birtokháborítás miatt emelhetnek vádat.

A rendőreink mindenkinek megadták a lehetőséget, hogy önként távozzanak a törvényhozás épületéből, vagy letartóztatjuk őket

– fogalmazott Paul Blanton százados, a rendőrség szóvivője.

A most elfogadott, de csak három hónap múlva hatályba lépő gyermekvédelmi törvény megtiltja a 18 éven aluliak számára a nemi átalakító műtéteket, valamint a pubertásgátlók és hormonok használatát. Valamint megtiltja a tanároknak, hogy kiskorú diákokkal megvitassák a szexuális irányultság vagy a nemi identitás témakörét.

Betiltják az LMBTQ-propagandát az iskolákban.

Robby Mills republikánus szenátor hangsúlyozta: azért támogatta a törvényjavaslatot, mert meggyőződése, hogy

a pubertásblokkolók és a nemi hormonok veszélyesek a gyermekek egészségére.

Chris Hartman, egy helyi LMBTQ-szervezet ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta a törvény elfogadása után: „Bár elvesztettük a csatát a törvényhozásban, a vereségünk átmeneti. Nem fogunk veszíteni a bíróságon.”

Az eredeti cikk az AP hírügynökség oldalán érhető el.

Borítókép: Kentucky állam Capitoliuma (Forrás: Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.