Semjén Zsolt: Visszautasítjuk Szent II. János Pál pápa lejáratását célzó kampányt

Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy olyan embert támadnak, aki mindig az emberi szeretet és méltóság mellett állt ki – hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.

MAGYAR NEMZET
2023. 03. 13. 19:24
ESTERHÁZY János; SEMJÉN Zsolt
Budapest, 2023. március 12. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes beszél a Rákóczi Szövetség Esterházy János mártírsorsú felvidéki politikus emlékére rendezett ünnepségén és díjátadóján az Országház Felsõházi termében 2023. március 12-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A leghatározottabban visszautasítjuk a Lengyelországban zajló, Szent II. János Pál pápa lejáratását célzó kampányt.

Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy olyan embert támadnak, aki mindig az emberi szeretet és méltóság mellett állt ki, akinek Közép- és Kelet-Európa népei a szabadságukat köszönhetik − hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közleményében.

Támogatjuk Stanisław Dziwisz bíborost, aki a jóakaratú emberek támogatását kérte, hogy akkor, amikor a szentatyát sértegetik ne hallgassanak. Kiállunk Barbara Nowak kis-lengyelországi oktatási felügyelő mellett, aki arra kérte az embereket, hogy a pápa fényképét jól látható helyekre – lakásaik és munkahelyeik ablakaiba, valamint közösségi profiljaikra helyezzék ki. Egyetértünk Marek Jędraszewski, krakkói metropolita érsekkel, aki szerint harcolnunk kell: nem erőszakkal, hanem igazsággal és imával kell küzdenünk. Tisztelet a nagy és szent pápának! − zárta közleményét a miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

Borítókép: Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.