Tényleg jobban van, jelen lesz Ferenc pápa a nagyhét szertartásain

Ferenc pápa a jelenlegi információk szerint szombaton elhagyja a Gemelli-klinikát, visszatér a Vatikánba, és jelen lesz a húsvéti nagyhét szertartásain – közölte Giovanni Battista Re, a bíborosi kollégium dékánja pénteken.

Magyar Nemzet
2023. 03. 31. 11:28
FERENC pápa
Vatikánváros, 2023. március 29. Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2023. március 29-én. MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari Fotó: Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíboros elmondta, hogy már hetekkel ezelőtt úgy tervezték, hogy a húsvéti szertartásokat a bíborosi testület tagjai celebrálják, de az egyházfő jelen lesz. A virágvasárnapi misét a Vatikánban a bíborosi testület dékánhelyettese, Leonardo Sandri mutatja be, a húsvétvasárnapi szentmisét pedig Giovanni Battista Re – írja az MTI.

Ferenc pápa személyesen olvassa majd fel húsvétvasárnapi üzenetét, és adja az akkor szokásos Urbi et Orbi áldást Róma városára és a világra – mondta el Re bíboros. Azonban nem ez az első alkalom, hogy a bíborosok vezetik a szertartásokat.

Matteo Bruni szentszéki szóvivő délután újságíróknak a pápa kórházi kezelésével kapcsolatban elmondta, tegnap elvégezték a tervezett vizsgálatokat, szervezete jól reagál az antibiotikum kezelésekre, este a szolgálatot teljesítő orvosokkal és ápolókkal közösen pizzát vacsorázott és nyugodt éjszakája volt. Péntek reggel a napilapok fellapozását követően munkához látott. Bíztató állapota lehetővé teszi, hogy a pápa visszatérhessen a Vatikánba, a kezdeti időszakban azonban pihenésre lesz szüksége. Antonio Spadaro jezsuita atya pedig a Sky24 televíziónak nyilatkozva elmondta, telefonon beszélt a pápával, aki lelki nyugalommal és derűvel viselte a korházi tartózkodást. 

Borítókép: Ferenc pápa (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.