Továbbra is alávaló módon kényszersoroz az ukrán hadsereg + videó

Ukrajnában nem csitulnak az erőszakos kényszersorozások, egy friss jelentés szerint a napokban Harkivban egy éjszakai szórakozóhelyen tartottak erődemonstrációt, és az ott lévő katonakorú fiataloknak adták át a behívólevelüket.

Munkatársunktól
Forrás: Origó2023. 03. 12. 15:14
null
Nagy-Britannia, 2023. február 16. Ukrán újoncok haladnak gránátfüstben egy lövészárokban a brit hadsereg külföldi katonák kiképzését végzõ alakulatának mûvelete során egy meg nem nevezett nagy-britanniai helyszínen 2023. február 16-án. A brit haderõ azt követõen indított kiképzõprogramot a katonai szolgálatra jelentkezõ ukrán férfiak számára, hogy 2014-ben Oroszország önkényesen elcsatolta Ukrajnától a Krím-félszigetet. A program 2015. február és 2022. február között ukrajnai terepen zajlott Orbital mûvelet fedõnéven, majd 2022. júliustól Interflex mûvelet fedõnéven folytatódott Nagy-Britanniában. Összesen 22 ezer ukrán önkéntes vett részt alapkiképzésen, illetve már sorállományban levõ katona átképzésen az Orbital programban, amely az ukrajnai orosz invázió miatt szûnt meg. MTI/EPA/Adam Vaughan Fotó: Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esetről felvétel is készült, a videón az látható, hogy bevonulnak az ukrán katonák a diszkóba.

Az orosz lenta.ru szerint a sorozási iroda alkalmazottai leállítatták a zenét, felkapcsoltatták a villanyokat, majd ellenőrizték a bent lévők iratait, és többeknek behívóparancsot nyújtottak át. 

Ukrajnában a katonai szolgálat kijátszása a mozgósítás során akár öt év börtönbüntetést is vonhat maga után – olvasható az Origó cikkében. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) a közelmúltban blokkolt számos Telegram-csatornát, amelyek jelezték, merre várható akció, amelyeknek keretében a frontra kerestek katonákat, illetve behívókat adtak át.

 

Először is kiszivárogtatták azokat a tényleges helyeket, ahol a behívókat átadták a katonai szolgálatra kötelezetteknek, és felszólították őket, hogy bújjanak el a katonai nyilvántartási és sorozási hivatalok képviselői elől 

– jegyezte meg az ukrán biztonsági szolgálat.

Korábban beszámoltunk róla, hogy példátlan mértékű mozgósítás kezdődött egy hónapja Kárpátalján. Becslések szerint több száz ukrán katona és rendőr szállta meg Kárpátalját az utóbbi napokban, hogy összeírják és begyűjtsék, akit lehet, még a cigány táborokba is bemennek. A szóbeszéd szerint tízezer embert akarnak besorozni erről a területről. Valószínűleg azért alakítanak új dandárt, mert a legnagyobb, kiképzett katonákból álló dandárt, vagyis a munkácsi 128-asokat óriási veszteség érhette Soledarnál.

Borítókép: Ukrán újoncok haladnak gránátfüstben egy lövészárokban a brit hadsereg külföldi katonák kiképzését végző alakulatának művelete során egy meg nem nevezett nagy-britanniai helyszínen 2023. február 16-án. (Forrás: MTI/EPA/Adam Vaughan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.