Azonosítatlan repülőgépet lőtt le az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg hétfőre virradóra bejelentette, hogy lelőtt egy azonosítatlan repülőgépet, amely Szíria felől hatolt az ország légterébe.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 03. 8:37
null
Kidmat Zvi, 2021. október 27. Az izraeli védelmi erõk Nahal gyalogsági brigádjának katonái kiképzési gyakorlaton vesznek részt az izraeli-szíriai határ közelében, a Szíriától 1967 júniusában elcsatolt Golán-fennsíkon, Kidmat Zvi közelében 2021. október 27-én. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fegyveres erők közleménye szerint az éjszaka folyamán észlelt repülőgép nem jelentett veszélyt. 

 

A hadsereg vizsgálja Irán esetleges érintettségét – idézte a Háárec című izraeli napilap a közleményt. 

 

A The Jerusalem Post című napilap azt közölte, a repülőgépet egy lakatlan területen lőtték le, az észak-izraeli Hula-völgynél, a maradványokat vizsgálják. Mindeközben vasárnap reggel a szíriai védelmi minisztérium azt közölte, Izrael rakétákkal támadta a közép-szíriai Homsz tartományt. 

A damaszkuszi vezetéshez közelálló Sám FM rádióállomás szerint a támadás célpontja a hadsereg egyik nyugat-homszi támaszpontja volt, és öt katona megsebesült. 

 

Izrael az utóbbi években számos légicsapást mért szíriai célpontokra, a hadsereg, valamint a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők és a libanoni Hezbollah állásaira. 

 

Bár a támadásokról szóló híreket az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja, az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában, különös tekintettel a Golán-fennsík térségére. 

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet szerint Izrael csak márciusban hat légicsapást hajtott végre szíriai területen.

Borítókép: az izraeli védelmi erők Nahal gyalogsági brigádjának katonái kiképzési gyakorlaton vesznek részt az izraeli–szíriai határ közelében (Forrás: MTI/EPA/Atef Szafadi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.