Izraeli rakéták csapódtak be Damaszkusz repterébe

Működésképtelenné vált a szíriai Aleppó nemzetközi repülőtere kedd hajnalban, mert izraeli rakétatámadás érte a repülőtér kifutópályáját – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség kedd reggel katonai forrásokra hivatkozva.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 07. 8:31
null
Adazi, 2022. május 27. Brit katonák rakéta-sorozatvetõt (Multiple Launch Rocket System, MLRS) mûködtetnek a Defender Europe nemzetközi gyakorlattal kombinált Summer Shield elnevezésû hadgyakorlaton a lettországi Adaziban 2022. május 27-én. A Summer Shield mûveletet a lett hadsereg szárazföldi erõinek gépesített gyalogdandárja vezeti. A hadgyakorlaton a NATO megnövelt elõretolt jelenlét (enhanced Forward Presence, eFP) mûveletének keretében Lettországban szolgáló lett, litván, dán, amerikai, brit és szlovák egységek vesznek részt. MTI/EPA/Toms Kalnins Fotó: Toms Kalnins
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A SANA arról is beszámolt, hogy a szíriai légvédelemnek sikerült lelőnie több rakétát is, amelyeket a Földközi-tengerről indítottak, nem sokkal hajnali 2 óra után.

Az utóbbi időben Izrael fokozta támadásait a damaszkuszi kormány ellenőrzése alatt álló repülőterek ellen, hogy akadályozza az iráni fegyverszállításokat Szírián keresztül Teherán szíriai és libanoni szövetségeseinek, köztük a Hezbollah radikális síita szervezetnek – idézi fel a Reuters hírügynökség.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.