Ciánnal ölt az ázsiai sorozatgyilkos, a főrendőr feleségét gyanúsítják

Egy magas rangú thaiföldi rendőr feleségét azzal gyanúsítják, hogy az utóbbi években kilenc embert gyilkolt meg ciánnal. Soron következő tizedik áldozata csak a szerencsének köszönhetően élte túl a nő újabb gyilkossági kísérletét.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 26. 13:11
A woman eats dinner at a bar while Thai police inspect the premises as restrictions to halt the spread of the COVID-19 coronavirus are eased in Bangkok on July 1, 2020. (Photo by Lillian SUWANRUMPHA / AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanúsított tizedik kiszemelt áldozata egy másik rendőr felesége lett volna. A többi áldozathoz hasonlóan vendégségbe hívta, majd a vacsorájába csempészett cianiddal megpróbálta eltenni láb alól.

Szuracsate Hakparn, a thaiföldi országos rendőrfőkapitány-helyettes újságíróknak elmondta: az áldozat ezúttal csak azért maradhatott életben, mert evés közben rosszul lett, és kihányta az elfogyasztott élelmiszert.

A rendőrség eredetileg azzal gyanúsította a Bangkokban kedden letartóztatott, harmincas éveiben járó nőt, hogy két héttel ezelőtt meggyilkolta egyik barátnőjét a Bangkoktól nyugatra fekvő Ratcsaburi tartományban. A holttest boncolásakor az áldozat szervezetében cián nyomaira bukkantak.

A hatóságok a nőt a kihallgatása közben hozták kapcsolatba több, más tartományban elkövetett ciánmérgezéses esettel. A boncolások alkalmával az áldozatok holttestében cianidot találtak, ami arra utal, hogy az áldozatok szájon át vették be a mérget – tette hozzá Szuracsate Hakparn.

Rendőrségi tájékoztatás szerint a nő, aki egy tartományi rendőrfőnök-helyettes felesége, elismerte, hogy ismerte az áldozatokat, de tagadja az ellene felhozott vádakat. A nyomozók úgy vélik, a gyilkosságok indítéka a pénz lehetett.

A Canal3 helyi tévécsatorna értesülései szerint a gyanúsított tavaly és idén három-három embert ölt meg, de lehet, hogy három másik, évekkel korábban elkövetett gyilkossághoz is köze van – számolt be az MTI.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Lillian Suwanrumpha)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.