Joe Biden újabb családtagjai keveredtek gyanúba

A felügyeleti bizottság megtekintette a Biden család üzleti ügyeivel kapcsolatos „gyanús tevékenységekről szóló jelentéseket”.

Magyar Nemzet
2023. 04. 18. 9:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

James Comer, a képviselőház felügyeleti bizottságának republikánus elnöke hétfőn közölte, hogy azonosította a Biden család további hat olyan tagját, akik esetleg hasznot húzhattak a család üzleti ügyleteiből, és kijelentette, hogy 

folytatja annak vizsgálatát, hogy ezek az ügyletek nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek-e.

Comer és a bizottság tagjai, köztük a szintén republikánus Marjorie Taylor Greene képviselő hétfőn keresték fel a pénzügyminisztériumot, hogy a vizsgálat részeként betekintsenek a Biden családdal és korábbi üzleti partnereikkel kapcsolatos pénzügyi nyilvántartásokba.

− Több ezer oldalnyi, a Biden családdal, cégeikkel és partnereik üzleti terveivel kapcsolatos pénzügyi nyilvántartást bocsátottak a képviselőház felügyeleti és elszámoltathatósági bizottságának tagjai rendelkezésére, ami megerősíti a vizsgálat fontosságát − mondta Comer hétfő délutáni nyilatkozatában, írja a Fox News. Mint fogalmazott:

A Biden család vállalkozásainak középpontjában Joe Biden politikai karrierje és kapcsolatai állnak, és ez a Biden család számára túlzottan sok pénzt hozott.

A dokumentumok átvizsgálása után Comer elmondta, hogy a testület azonosította Joe Biden családjának további hat olyan tagját, akik a Biden család vállalkozásaiból profitálhattak, így a vizsgálatban érintett lehetséges haszonélvezők száma kilencre emelkedett.

A Felügyeleti Bizottság folytatja a további banki nyilvántartások felkutatását, hogy nyomon kövesse Bidenék pénzügyi tranzakcióinak kusza hálóját annak megállapítása érdekében, hogy a Biden családot külföldi szereplők célba vették-e, és hogy fennáll-e nemzetbiztonsági fenyegetés

− mondta Comer, és kijelentette, hogy hamarosan további információkkal látjuk el a nyilvánosságot arról, hogy mit fedeztünk fel eddig.

A most megtekintett dokumentumokról a pénzügyminisztérium a múlt hónapban értesítette Comert azzal, hogy a bizottságnak zárt ajtók mögött hozzáférést biztosít a Hunter Biden és a Biden család külföldi üzleti ügyleteivel kapcsolatos gyanús tevékenységi jelentésekhez.

A pénzügyminisztérium nem kívánt nyilatkozni az ügyben, azonban azt megjegyezték, hogy ezek a bűnüldözés szempontjából érzékeny adatok, és a banktitokról szóló törvény védelme alatt állnak.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a republikánus vezetésű képviselőházi felügyeleti bizottság március közepén mutatott be olyan banki dokumentumokat, amelyek szerint Hunter Biden, az elnök fia, Jim Biden, az elnök testvére, valamint Hallie Biden, az elnök elhunyt fiának özvegye kapott nagyobb összegeket Hunter üzlettársától, illetve amerikai–kínai energiapiaci közös vállalatuktól, a CEFC-től.

A banki átutalási bizonylatokat a felügyeleti bizottság elnöke, James Comer republikánus képviselő kötelező erejű igényléssel kapta meg a Bank of America pénzintézettől.

Borítókép: Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke (Fotó: MTI/AP/J. Scott Applewhite)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.