Kegyetlen mészárlás Nigériában, mintegy ötven embert gyilkoltak meg

Ismeretlen fegyveresek rátámadtak egy falura Nigéria középső részén, mintegy ötven embert meggyilkoltak – közölték pénteken helyi vezetők.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 07. 18:01
null
Mubi, 2018. május 2. 2018. május 2-áb közreadott képen sûrû fekete füst gomolyog az északkelet-nigériai Mubi településén elkövetett pokolgépes merénylet helyszínén május 1-jén. A település mecsetjében végrehajtott kettõs öngyilkos merénylet következtében legkevesebb 24 ember életét vesztette. Egyelõre egyik terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetõjeként, ugyanakkor a Boko Haram dzsihadista szervezetet gyanítják a merénylet hátterében. (MTI/EPA) Fotó: -------------------
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb negyvenhat holttestet találtak a támadás után, de sokan eltűntek, és az áldozatok száma még emelkedhet – mondta az AFP francia hírügynökségnek Benue állam kormányzójának biztonsági tanácsadója. 

Oayul Hemba a térségbeli állattenyésztőket tette felelőssé, akik az elmúlt hónapokban már több alkalommal is rátámadtak helyi közösségekre. 

A tanácsadó elmondta, hogy katonákat küldtek a körzetbe, és azóta nyugodtabb a helyzet. 

A Bola Tinubu megválasztott elnök előtt álló egyik legfontosabb feladat a vidéken tomboló erőszak megfékezése lesz: egyaránt szembe kell néznie a dzsihadista lázadással az ország északi részén és a szakadár törekvésekkel a délkeleti régióban. 

Az ország északnyugati és középső térségeiben az erőszak bűnözésbe torkollott, fegyveres bűnbandák rohanják le a falvakat és rabolják el  lakosok tucatjait váltságdíj fejében.

Borítókép: Egy korábbi merénylet színhelye Nigériában (Forrás: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.