időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Lavrov: Moszkva érdekelt a háború mielőbbi lezárásában

Magyar Nemzet
2023.04.17. 19:57 2023.04.17. 20:02
Lavrov: Moszkva érdekelt a háború mielőbbi lezárásában

Megkezdte hétfőn dél-amerikai körútját Szergej Lavrov, az orosz külügyminiszter elsőként Brazíliába utazott. Brazil hivatali kollégájával, Mauro Vieira külügyminiszterrel való tárgyalása után Lavrov azt mondta közös sajtótájékoztatójukon,

 

egyértelműen érdekeltek vagyunk abban, hogy az ukrajnai konfliktus a lehető leghamarabb véget érjen. Többször is elmagyaráztuk a történtek okait, valamint céljainkat, melyeket továbbra is szem előtt tartunk.

 

Rámutatott: Moszkva célja, hogy a problémákat ne csupán rövid időre, hanem hosszú távon oldják meg, ám a Kreml álláspontja szerint ezt sem Ukrajna, sem a Nyugat nem támogatja. „Tartósan kell megoldanunk a konfliktust, nem azonnal” – szögezte le. Hozzátette: olyan megoldásokra van szükség, melyek kivétel nélkül minden állam biztonsági feltételeit figyelembe veszik.

A sajtótájékoztató során Lavrov köszönetet mondott a brazil külügyminiszternek, amiért Brazília nem csatlakozott az oroszellenes szankciókhoz. Mauro Vieira beszédében pedig megismételte a dél-amerikai ország álláspontját az ukrajnai háború kérdésében, miszerint azonnali tűzszünetre van szükség.

Az orosz külügyminiszter érkezését követően a brazil külügyminisztérium épülete előtt három nő tiltakozott az ukrajnai háború és Lavrov látogatása ellen. 

Borítókép: Mauro Vieira brazil külügyminiszter (b) üdvözli Szergej Lavrov orosz külügyminisztert Brazíliavárosban 2023. április 17-én (Fotó: MTI/EPA-EFE/Andre Borges)

Háború Ukrajnában

Kijev bukásáról cikkezik a népszerű német lap, ami Orbán Viktornak is igazat ad

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.