Lázadoznak a Bahmutot védő ukrán katonák + videó

Ukrán katonák szólaltak fel a parancsnokaik ellen, mert felkészülés és fegyverzet nélkül vetették be őket Bahmut védelmében – írja az Ua-reporter.

Forrás: Kárpáthír2023. 04. 03. 9:12
A Harkiv megyében alakult területvédelmi 127. számú dandár 228-as zászlóaljának Bahmutnál harcoló ukrán katonái lázadoznak parancsnokaik ellen Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiszivárgott egy videó, amelyen a parancsnokaik elleni kollektív bizalmatlanságuknak adnak hangot a Harkiv megyében alakult területvédelmi 127. számú dandár 228-as zászlóaljának katonái. Panaszaik szerint az egységüket csalással, felkészületlenül vetették be az orosz–ukrán háború egyik legnagyobb hadszínterén, Bahmutnál, ahol nagy veszteségeket szenvedtek.

Nem látták el őket a megfelelő fegyverekkel, felszereléssel – állították. Az egység harckocsizóinak például gyalogosként kellett harcba szállniuk. 

A zászlóalj létszámáról szóló hivatalos jelentés valótlanságokat tartalmaz, holt lelkeket írtak be az állomány névsorába. Valójában húsz-harminc katonájuk maradt. Parancsnokaik elteszik a holt lelkek után járó zsoldot, amit az élők január óta hiába várnak – írja a Kárpáthír.

Borítókép: részlet a videóból (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.