Több lövöldözés is volt a hétvégén az Egyesült Államokban, halottak is vannak

A fegyvertartás szabályainak módosítását sürgette Joe Biden, miután négyen meghaltak és sokan megsebesültek – többségük tizenéves fiatal – egy születésnapon kitört lövöldözésben Alabama államban szombaton éjszaka.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 16. 23:54
Lövöldözés történt Louisville-ben, Kentucky államban az Egyesült Államokban. Többen meghaltak. 2023.04.10-én. (Fotó: Twitter)
Lövöldözés történt Louisville-ben, Kentucky államban az Egyesült Államokban. Többen meghaltak. 2023.04.10-én. (Fotó: Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok déli államának kisvárosában, Dadeville-ben egy diáklány a 16. születésnapját ünnepelte családja és barátai körében egy nyilvános szórakozóhelyen, amikor a lövöldözés kitört. A rendőrség a vasárnapi sajtótájékoztatón csak annyit közölt, hogy gyűjtik a bizonyítékokat és zajlik a nyomozás, a motivációról és lehetséges gyanúsítottról nem nyilatkoztak.

A halálos áldozatok között van a kisváros népszerű középiskolai futballjátékosa, Philstavious Dowdell, aki néhány hét múlva végezte volna el az iskolát, és a közelmúltban írt alá szerződést a Jacksonville állami egyetem amerikaifutball-csapatába. Az ő testvérének születésnapját ünnepelték.

A jelentések szerint legkevesebb 15 tizenéves szenvedett lőtt sebesülést.

Szintén szombaton éjszaka a Kentucky állambeli Louisville városban ketten meghaltak és négyen megsebesültek, amikor ismeretlenek lövéseket adtak le egy parkban összegyűlt tömegre. A rendőrség a gyanúsítottról nem adott információt, és a közlés szerint nincs személyleírás, annak ellenére, hogy az erőszakos cselekmény idején sokan voltak a helyszínen. A város rendőrfőnöke, Paul Humphrey éjszaka tartott rövid sajtótájékoztatóján arra szólította fel a lövöldözőt, hogy adja fel magát.

Louisville város központjában a hét elején egy elbocsátott banki alkalmazott öt embert ölt meg a munkahelyén.

Az újabb esetek nyomán Joe Biden elnök közleményében kiemelte, a gyerekek között a fegyveres erőszak a vezető halálok, amit felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezett.

Készségét fejezte ki arra, hogy a politika mindkét térfelének bevonásával dolgozzanak ki új fegyvertartási szabályozást, amivel szavai szerint életeket menthetnének meg.

Borítókép: a louisville-i lövöldözés helyszíne (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.