Kiábrándítóan kevesen nézték Tucker Carlson utódját a héten

Tucker Carlson amerikai konzervatív újságíró és politikai kommentátor viharos távozását követően Brian Kilmeade, a Fox & Friends című reggeli műsor vezetője ült be Carlson helyére a Fox News hétköznap esténként jelentkező műsorsávjába. Alapvetően biztató hétfői nézőszámok után a csatorna vezetősége kijózanító statisztikákkal szembesült.

Magyar Nemzet
2023. 04. 30. 12:00
Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News korábbi műsorvezetője (Fotó: Twitter)
Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News korábbi műsorvezetője (Fotó: Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a Fox News műsorvezetője, Brian Kilmeade hétfő este átvette a főműsoridőben lévő idősávban futó, immár Fox News Tonight címen futó műsor vezetését, hogy helyettesítse Tucker Carlson megszűnt produkcióját, a kíváncsiság és a Fox News márka ereje miatt a csatorna összesített nézőszámai holtversenyben maradtak Carlson azt megelőző, utolsó pénteki műsorával.

Azonban nagyon gyorsan világossá vált, Carlson kirúgása mekkora űrt is hagy maga után. A Los Angeles Times amerikai napilap arról ír, hogy míg hétfőn a helyi idő szerint 20 órakor kezdődő műsort átlagosan 2,59 millióan nézték, kedden 1,7 millió nézőre csökkent a nézettség, majd szerdán tovább csúszott 1,33 millió nézőre.

A következő napokban még nyomasztóbbá vált a helyzet: keddre 34 százalékpontos visszaesést regisztráltak hétfőhöz képest, szerda este pedig további 22 százalékpontos visszaesést a keddi számokhoz képest. 

A hétfői és a szerdai napot összehasonlítva az átlagos össznézettség a felére csökkent.

 A szerdai 1,33 millió lehet, hogy gyenge eredmény a Fox történelmi 20 órai nézettségéhez képest, de még így is több mint kétszerese a CNN aznapi nézőszámának (643 ezer teljes néző).

Lapunk is megírta, Carlson váratlan távozása megdöbbentette az amerikai közéletet, és a Fox News üzleti helyzetén is látható sebet ejtett, miután a cég részvényei a kirúgás bejelentését követően öt százalékponttal csökkentek. Egyesek szerint a válás időzítése nem volt véletlen, ugyanis éppen a kirúgás előtt egy héttel egyezett meg 787,5 millió dolláros összegben a Fox News a Dominion szavazógépeket üzemeltető céggel a csatorna 2020-as választási tudósításai miatt indított rágalmazási perben. Az sem kizárt, hogy Carlson televíziós múltját felhasználva politikai pályára lép, amelyet már régóta rebesgetnek.

Tény, hogy Carlson első, kirúgása utáni bejelentkezését óriási érdeklődés övezte. A rövid videóban Carlson nem beszélt távozása mellett jövőbeli terveiről sem, ehelyett azt hangoztatta, hogy „amit észreveszel, ha veszel egy kis szünetet, hogy mennyire elképesztően ostoba a viták többsége, amit a televízióban látsz. Ezek teljesen értelmetlenek. Nem jelentenek semmit és öt év múlva már nem is emlékszünk majd rájuk.”

Borítókép: Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News korábbi műsorvezetője (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.