Megtörte a csendet Tucker Carlson a Fox News-tól való távozását követően +videó

„Mindig az igazság uralkodik” – fogalmazott a sztárműsorvezető a hétfői váratlan bejelentést követően.

Magyar Nemzet
2023. 04. 27. 13:51
Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News korábbi műsorvezetője (Fotó: Michelle Maxwell / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor az őszinte emberek kimondják az igazat, nyugodtan és szégyenérzet nélkül, akkor hatalmassá válnak. Mindeközben a hazugok, akik megpróbálták elhallgattatni őket, összezsugorodnak, és gyengébbek lesznek

 – törte meg a csendet a Fox News amerikai hírtelevíziótól váratlanul távozó Tucker Carlson konzervatív politikai véleményformáló.

A Twitter-mikroblogon megosztott videójában Carslon nem fejtegette – vélhető – kirúgását a csatornától, noha a Fox minapi közleményében „közös megegyezést” emlegetett, ám a sztárműsorvezető múlt hét pénteki (utolsó) adásában még visszavárta nézőközönségét.

A videót eddig több mint 12 millióan látták.

Mint arról lapunk is beszámolt korábban, a Fox News hírtelevízió legismertebb arca és legsikeresebb műsorát vezető Tucker Carlson hétfőn váratlanul távozott a csatornától. A híresztelések szerint a cégcsoport tulajdonosa, Rupert Murdoch döntött elbocsátásáról, amelyben szerepet játszhatott, hogy a csatorna egy hete egyezett meg a Dominion szavazógépeket üzemeltető céggel 787,5 millió dolláros összegben a 2020-as választási tudósításaik miatt indított rágalmazási perben. Mindemellett felerősödtek azok a spekulációk is, hogy a Fox News számára Carlson főműsoridős dominanciája, markáns kijelentései és növekvő politikai befolyása egyre nagyobb teherré vált.

A rövid videóban Carlson nem beszélt távozása mellett jövőbeli terveiről sem, ehelyett azt hangoztatta, hogy „amit észreveszel, ha veszel egy kis szünetet, hogy mennyire elképesztően ostoba a viták többsége, amit a televízióban látsz. Ezek teljesen értelmetlenek. Nem jelentenek semmit és öt év múlva már nem is emlékszünk majd rájuk”. Hozzátette: 

Higgyenek nekem, ebben én is részt vettem.

– Az olyan nagy és jelentőségteljes témák, amelyek meghatározzák a jövőnket, pedig nem is kerülnek megvitatásra. Mint a háború, az egyéni szabadságjogok, a tudományos fejlődés, a demográfiai változások, a nagyvállalatok befolyása, vagy a természeti erőforrások. Hiszen mégis mikor hallottak utoljára értelmes vitát ezek egyikéről? Igencsak rég – vélekedett Tucker Carlson esetlegesen előrevetítve követőnek azt, hogy a jövőben milyen témákkal kíván majd foglalkozni.

Mint folytatta: az ilyen viták nem megengedettek az amerikai médiában, ugyanis mindkét nagy párt és finanszírozóik egyetértettek abban, hogy mi szolgálja az érdekeiket, és így folyamatosan összejátszanak az olyan témák elhallgattatásában, amelyek ezen kívül esnek.

– Úgy tűnik, az Egyesült Államok egy egypárti állammá változott. De ennek fennmaradása nincs kőbe vésve – húzta alá Carlson. Szerinte ezt a jelenlegi politikai elit is tudja, és éppen ezért „fél” a leváltásától. 

– Az igazság mindig utat talál magának, ez a természet törvénye – fejtegette, majd hozzátette: 

nem sok olyan hely maradt, ahol még igazat beszélnek, de még van néhány, és ez épp elég, még van remény.

Borítókép: Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News korábbi műsorvezetője (Fotó: Michelle Maxwell/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.