Elmarad a vasutassztrájk, de így is lehetnek fennakadások

Elmarad a vasárnap éjszakától keddig tervezett német vasutassztrájk de a Deutsche Bahn felhívta az utasok figyelmét arra, hogy a sztrájk tervezett időszakában még így is lehetnek fennakadások, mert a korábban törölt járatokat újra kell ütemezni – közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 05. 14. 18:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a németországi munkabeszüntetés elmaradása miatt a vasárnap esti Metropol EuroNight (EN 476) is végig, Berlinig közlekedik. 

A Nyugati pályaudvarról 19.30-kor induló Metropol EN vonat (476/456) a berlini közvetlen kocsikat május 14–15-től menetrend szerint, korlátozás nélkül továbbítja – írták. 

A Keleti pályaudvarról 20.40-kor induló Kálmán Imre EuroNight vonat (462/236) a stuttgarti közvetlen kocsikat – német vasútüzemi ok miatt – az eredeti terv szerint május 14–15-én még nem továbbítja – közölték. 

 

A Budapest–Stuttgart közvetlen kocsik Budapestről először május 15–16-án indulnak, míg Stuttgart és Budapest között a Kálmán Imre EuroNight (EN 237/463) vonattal érkeznek először május 16–17-én. 

A Raljet express vonatok közlekedésével kapcsolatban a MÁV-Start még várja az osztrák vasút tájékoztatását, amint megérkezik, frissítik a híreket – olvasható a közleményben. Az aktuális helyzetről az utasok információt kaphatnak a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. 

Továbbá  a német vasút honlapján is, amely elérhető a https://www.bahn.de/service/fahrplaene/aktuell oldalon, illetve információk találhatók az ÖBB oldalán (https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/streikwarnung) is.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.