A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Gyermekéletek állnak a pápai békemisszió középpontjában

Matteo Zuppi bíboros Vlagyimir Putyin orosz elnök külpolitikai tanácsadójával tárgyalt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 29. 20:42
ZUPPI, Matteo; FERENC pápa
Moszkva, 2023. június 29. Matteo Zuppi bíboros, az ukrajnai háború ügyében közvetítõ pápai megbízott misét mutat be a moszkvai Szeplõtelen Fogantatás székesegyházban 2023. június 29-én. Ferenc pápa május végén bízta meg Matteo Zuppi bíborost, az olasz katolikus püspöki konferencia elnökét, bolognai érseket, hogy vezesse az ukrajnai konfliktus lezárását célzó békemissziót. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij Fotó: Szergej Ilnyickij
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Főként humanitárius kérdésekről tárgyalt Moszkvában Jurij Usakovval, Vlagyimir Putyin orosz elnök külpolitikai tanácsadójával Matteo Zuppi bíboros, az ukrajnai háború ügyében közvetítő pápai megbízott − közölte Paolo Pezzi moszkvai katolikus érsek a KNA katolikus hírügynökségnek nyilatkozva. 

A főpap tájékoztatása szerint a találkozón főként a hadifoglyokról és a kiskorú menekültek megsegítéséről esett szó.

A Kreml közlése szerint Usakov az ukrajnai konfliktus politikai-diplomáciai megoldásának lehetséges módozatairól tárgyalt a pápai küldöttel. − Már többször kijelentettük, hogy nagyra értékeljük a Vatikán erőfeszítéseit és kezdeményezéseit az ukrajnai válság békés megoldására, és üdvözöljük a pápa törekvését, hogy segítsen véget vetni az ukrajnai fegyveres konfliktusnak − hangsúlyozta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

 

Ferenc pápa május végén bízta meg Matteo Zuppi bíborost, az olasz katolikus püspöki konferencia elnökét, bolognai érseket, hogy vezesse az ukrajnai konfliktus lezárását célzó békemissziót. Zuppi bíboros három héttel ezelőtt Ukrajnában járt, ahol többek között Volodimir Zelenszkij elnökkel is tárgyalt.

Moszkvai látogatásának utolsó napján, csütörtökön Zuppi a tervek szerint még Kirill orosz ortodox pátriárkával is találkozik, este pedig szentmisét mutat be a moszkvai katolikus székesegyházban. A 67 éves bíboros szoros kapcsolatban áll a római Szent Egyed katolikus bázisközösséggel, amely már több nemzetközi konfliktus megoldásában sikerrel közvetített.

 

Borítókép: Matteo Zuppi bíboros, az ukrajnai háború ügyében közvetítő pápai megbízott misét mutat be a moszkvai Szeplőtelen Fogantatás székesegyházban 2023. június 29-én (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.