időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Lenyelte a kenőpénzt a lebukott rendőr, majdnem megfulladt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.06.16. 12:15 2023.06.16. 12:55
Lenyelte a kenőpénzt a lebukott rendőr, majdnem megfulladt

Kórházba került a kolumbiai rendőrtiszt, a lenyelt köteg bankjegyet egy üzletembertől vette át, akit megzsarolt – írta a brit The Guardian.

A rendőr azért követelte a készpénzt, hogy elintézze: ne tartóztassák le az áldozatát koholt vádak alapján. Nem tudta viszont, hogy az üzletember már jelentette az esetet a kolumbiai emberrablás és zsarolás elleni küzdelmet irányító bűnügyi hatóságnak. Amikor a korrupció elleni szervezet nyomozói megérkeztek, a rendőr azonnal lenyelte a bankjegyköteget, hogy megszabaduljon a bizonyítéktól. Hamar rá kellett azonban döbbennie, hogy se lenyelni, se kiköpni nem tudja a pénzköteget, mert a torkán akadt, és azonnal baleseti kórházba kellett szállítani.

A rendőrségi rabszállító kocsiban videófelvétel készült, amelyen a sápadt rendőrtiszt az ártatlanságát hangsúlyozta, miután lenyelt kilenc bankjegyet Soachában, a kolumbiai főváros, Bogotá egyik külvárosában.

Nem kaptam semmit, abszolúte semmit, nem tudom, miről beszélnek

– nyögte a rendőr a felvételen, amint összegörnyedve levegőért kapkodott. A korrupcióellenes hatóság egyik nyomozója vizsgálta meg az autóban a fuldokló rendőrtisztet. A sürgősségi osztályon az orvosoknak sikerült eltávolítaniuk az 500 ezer kolumbiai peso (41 ezer forint) értékű bankjegyeket, majd a rendőrt kórházba szállították gyomorvizsgálatra.

A papírpénz anyaga nagyon ellenálló, és a bankjegyek nehezen emészthetők – magyarázta a városi ügyészi hivatal vezetője.

A korrupció a kolumbiai rendőrség minden szintjén jelen van, és a videófelvételt sokan kárörömmel nézték azok közül, akiknek korábban már kellett készpénzt fizetniük kolumbiai egyenruhás rendőröknek.

Az érintett rendőr és kollégája hamis vádak alapján szexuális bűncselekmény elkövetésével vádolta meg az üzletembert, hogy összesen kétmillió pesót követeljenek tőle – jelentette a bogotái Blu Radio csatorna. Az üzletembernek sikerült összeszednie az összeg felét készpénzben, de a rendőrtiszt ennyivel nem érte be. Bevitte a rendőrőrsre, ahol két órán át tartották fogva, hogy ki tudják csikarni a teljes összeget.

A helyi ügyész szerint a két rendőrtiszt ellen bűnügyi vizsgálatot indítottak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/EFE/Mauricia Duenas Castaneda)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.