Lenyelte a kenőpénzt a lebukott rendőr, majdnem megfulladt

Kórházba került a kolumbiai rendőrtiszt, a lenyelt köteg bankjegyet egy üzletembertől vette át, akit megzsarolt – írta a brit The Guardian.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 16. 12:15
null
Bogotá, 2019. január 17. Rendõrök a kolumbiai fõvárosában, Bogotában elkövetett robbantásos merénylet helyszínén 2019. január 17-én. A védelmi minisztérium nem végleges adatai szerint nyolcan életüket vesztették, tízen megsebesültek egy rendõrakadémia parkolójában, ahol egy autóba rejtett pokolgép felrobbant. A merénylõk kiléte egyelõre ismeretlen. MTI/EPA/EFE/Mauricia Duenas Castaneda Fotó: Mauricia Duenas Castaneda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőr azért követelte a készpénzt, hogy elintézze: ne tartóztassák le az áldozatát koholt vádak alapján. Nem tudta viszont, hogy az üzletember már jelentette az esetet a kolumbiai emberrablás és zsarolás elleni küzdelmet irányító bűnügyi hatóságnak. Amikor a korrupció elleni szervezet nyomozói megérkeztek, a rendőr azonnal lenyelte a bankjegyköteget, hogy megszabaduljon a bizonyítéktól. Hamar rá kellett azonban döbbennie, hogy se lenyelni, se kiköpni nem tudja a pénzköteget, mert a torkán akadt, és azonnal baleseti kórházba kellett szállítani.

A rendőrségi rabszállító kocsiban videófelvétel készült, amelyen a sápadt rendőrtiszt az ártatlanságát hangsúlyozta, miután lenyelt kilenc bankjegyet Soachában, a kolumbiai főváros, Bogotá egyik külvárosában.

Nem kaptam semmit, abszolúte semmit, nem tudom, miről beszélnek

– nyögte a rendőr a felvételen, amint összegörnyedve levegőért kapkodott. A korrupcióellenes hatóság egyik nyomozója vizsgálta meg az autóban a fuldokló rendőrtisztet. A sürgősségi osztályon az orvosoknak sikerült eltávolítaniuk az 500 ezer kolumbiai peso (41 ezer forint) értékű bankjegyeket, majd a rendőrt kórházba szállították gyomorvizsgálatra.

A papírpénz anyaga nagyon ellenálló, és a bankjegyek nehezen emészthetők – magyarázta a városi ügyészi hivatal vezetője.

A korrupció a kolumbiai rendőrség minden szintjén jelen van, és a videófelvételt sokan kárörömmel nézték azok közül, akiknek korábban már kellett készpénzt fizetniük kolumbiai egyenruhás rendőröknek.

Az érintett rendőr és kollégája hamis vádak alapján szexuális bűncselekmény elkövetésével vádolta meg az üzletembert, hogy összesen kétmillió pesót követeljenek tőle – jelentette a bogotái Blu Radio csatorna. Az üzletembernek sikerült összeszednie az összeg felét készpénzben, de a rendőrtiszt ennyivel nem érte be. Bevitte a rendőrőrsre, ahol két órán át tartották fogva, hogy ki tudják csikarni a teljes összeget.

A helyi ügyész szerint a két rendőrtiszt ellen bűnügyi vizsgálatot indítottak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/EFE/Mauricia Duenas Castaneda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.