Automata fegyverekkel lőttek a magyar határ mentén a migránsok

A hajdújárásiaknak elfogyott a türelmük. Félnek, és azt mondják, elegük van abból, hogy egy éjszaka sem múlik el lövöldözés nélkül.

Magyar Nemzet
2023. 07. 29. 9:17
migránsok
20221104 szerbia migransok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek éjszaka is folytatódott a lövöldözés a szerb–magyar határ mentén. Ezúttal is Hajdújárás közelében volt leginkább észlelhető a fegyverropogás. A közösségi oldalakon a helyiek azt írták, hogy 

ismét lőnek, már messziről hallani, ahogy a migránsok és az embercsempészek lövik egymást.

De nemcsak Hajdújárásról, hanem a környező falvakból is lehetett hallani a bevándorlók közti tűzpárbajt – erősítették meg a helyieket összefogó csoportban a Facebookon az emberek. 

A beszámolók szerint több sorozatlövés is hallatszott a magyar határtól mindössze pár kilométerre fekvő faluban. 

A lövöldözés az éjszakai órákban kezdődött a helyi szemétdomb mellett. Többen írták, hogy annak ellenére, hogy az utóbbi időben jelentősen megnőtt a rendőri jelenlét a főként magyarok által lakott településen, mégis több tucat migránst hordanak oda éjszakánként és kora este a rendőrök, s az is megfigyelhető, hogy a helyiek bejelentése után sem intézkedik kellő gyorsasággal a hatóság.

A szabadkai székhelyű Pannon Rádió és Televízió is tudósított a péntek esti lövöldözésekről. A médium honlapján egy videót is megosztottak, amelyen egy térfigyelő kamera felvétele látható. Ezen jól hallhatók a sorozatlövések, amelyeket feltehetően a migránsok és az embercsempészek adtak le a lakott terület közvetlen közelében.

A portáljukon azt is írják, hogy több migránsbanda vonult el este Hajdújárás utcáin.

Hajdújáráson az elmúlt napokban több lövöldözés is volt a migránsbandák között. 

Mint arról lapunk korábban beszámolt, ezek közül az egyik halálos áldozattal és sérültekkel is járt. Helyi lakos nem hunyt el és nem is sebesült meg az összecsapásokban. 

Hivatalos rendőrségi információ nincs a péntek esti lövöldözésről. A belügyminisztérium illetékesei nem adtak tájékoztatást sem sérültekről, sem esetleges halálos áldozatokról.

A legújabb fegyverropogást megelőzően mindössze pár órával Szabadka polgármestere is a migránsleszámolások központi helyévé váló Hajdújárásra látogatott, hogy a helyiekkel beszélgessen – közölte a Pannon RTV.

Sztevan Bakics türelmet kért a lakosoktól, s azt mondta, mindent megtesznek azért, hogy megőrizzék az emberek biztonságát. 

A hajdújárásiak válaszukban azt mondták, elfogyott a türelmük. 

Konkrét megoldásokat követelnek, például azt, hogy ha az önkormányzat nem tudja megoldani a problémát, akkor vonják be a rendezésbe a katonaságot.

Borítókép: Migránsok a magyar határ közelében (Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.