Biden kihagyta a NATO-csúcs vacsoráját

Nem vett részt a NATO-tagországok vezetőinek kedd esti vacsoráján Joe Biden. Az amerikai elnök külügyminiszterét, Antony Blinkent küldte maga helyett, a hivatalos indoklás szerint azért, hogy a másnapi beszédére készülhessen.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 7:22
President Biden And VP Harris Attend DNC Event With Reproductive Rights Groups In D.C.
US-PRESIDENT-BIDEN-AND-VP-HARRIS-ATTEND-DNC-EVENT-WITH-REPRODUCT Fotó: CHIP SOMODEVILLA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már harmadszor fordult elő Joe Biden elnöksége alatt, hogy egy külföldi útja során kihagyott egy fontos vacsorát, mutatott rá a Fox News amerikai televíziós hálózat. Az elnök stábja azzal magyarázta az udvariatlan döntést, hogy a 80 esztendős Bidenre négy teljes napnyi munka vár, és fel kell készülnie szerdai beszédére.

Biden egyébként a NATO-csúcsot megelőző hétvégét a tengerparton töltötte delaware-i otthona közelében. 

Joe Biden az elődeihez képest is kiemelten sok időt tölt szabadságon. 

2022. augusztusi adatokból kiderül, hogy az elnökké választása óta eltelt 18 hónapban rekordszámú, 150 napot volt otthon, Delaware-ben, míg elődje, Donald Trump mindössze 132 napot töltött a Fehér Házon kívül saját ingatlanjaiban, télen a floridai Mar-a-Lagóban, nyáron pedig a New Jersey-i Bedminsterben. Barack Obama exelnök mindössze 38 napot töltött elnöksége alatt Hawaiin vagy Martha’s Vineyardon bérelt ingatlanokban. George W. Bush volt elnök pedig a teljes elnöksége alatt 100 napot pihent texasi farmján.

A vilniusi  NATO-csúcs nyitónapján részt vett a hivatalos programban és kétoldalú megbeszélést folytatott Gitanas Nauseda litván, valamint Recep Tayyip Erdogan török elnökkel, írja a The Telegraph brit napilap online kiadása. Az utóbbi megbeszélésen magabiztosan nyilatkozott újraválasztási esélyeit illetően, annak ellenére, hogy 

az amerikai választók egyre nagyobb része kételkedik a valaha volt legidősebb amerikai elnök alkalmasságában.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images North America /Getty Images via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.