„Budapest legyen az EU fővárosa a 2024-es EP-választások után”

Különös felhívással fordult a jobboldali sajtón keresztül az olvasókhoz Georgi Markov volt bolgár alkotmánybíró.

2023. 07. 08. 12:53
null
Budapest, 2022. november 19. A belvárosi Erzsébet tér látképe az óriáskerékkel 2022. november 19-én. Középen a Kempinski Hotel Corvinus Budapest szálloda épülete, a háttérben az Erzsébet híd, valamint a Gellért-hegy, a Citadella és a Szabadság-szobor látható. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös felhívással fordult a jobboldali sajtón keresztül az olvasókhoz Georgi Markov volt bolgár alkotmánybíró, korábbi országgyűlési képviselő, a Bolgár Olimpiai Bizottság egykori alelnöke, az Orbán-jelenség című könyv szerzője.

Véleménye szerint a 2024-es EU-parlamenti választások után Budapestnek kellene átvennie az Európai Unió új fővárosának szerepét. 

Úgy vélem, hogy az uniós tagságnak nincs alternatívája, jómagam is rendszeresen szavazok. Ahhoz viszont, hogy az EU valódi EU-vá váljon a Pik hírügynökségen keresztül azt javaslom, hogy Brüsszel ne legyen többé az unió fővárosa. Elegünk van a bla-bla üres beszédből. Brüsszel az EU-t Biden Amerikájának 51. államává tette szavazati jog nélkül.

Jelentette ki az egykori alkotmánybíró, aki úgy véli, itt az ideje, hogy az iszlamizáció, a bűnözés és a harmadik nem által megszállt Nyugat átengedje a fővárost Közép-Európának, Budapestnek. Indokként Georgi Markov tíz érvet sorolt fel.

  1. Budapest az a főváros, amely leginkább védi a keresztény értékeket. A magyar himnusz úgy kezdődik: Isten, áld meg a magyart.
  2. Magyarországon a genderideológia tilos az iskolákban, az alaptörvény nyomatékosan mondja ki, az anya nő, az apa férfi.
  3. Magyarország határozottan ellenzi az illegális migrációt és már 2015-ben határkerítést épített. Nem vált a terrorizmus melegágyává.
  4. Magyarországon rend van, az állam biztosítja az állampolgárok egészségét és életét. A kés migrációja itt nem vágja le a fejét rendőröknek, tanároknak, papoknak, és az iszlamisták nem erőszakolnak és ölnek meg kiskorúakat, mint Nyugat-Európában.
  5. Budapesten lehetetlen felgyújtani a várost, ahogy ezt a marokkóik tették egy mérkőzés után Brüsszelben. A migránsok nem dobálhatnak gránátokat, nem vívhatnak polgárháborút a rendőrökkel, ahogy ezt manapság Franciaországban teszik. Mit mondjunk Párizsról? Szó szerint lángokban áll. A multikulti reménytelenül kudarcot vallott. Ezek lennének az euroatlanti értékek?
  6. Budapest a béke fővárosa, amely nem követi Biden és Soros politikáját az ukrajnai proxyháborúban, amely eddig 350 ezer ukrán halálát okozta. Itt ismerősek De Gaulle szavai, miszerint az amerikaiak nem európaiak.
  7. Magyarország volt az egyetlen, amely 1956. október 23-án országosan felkelt a szovjet tankok és a kommunizmus ellen, de a Nyugat elárulta, és a Szuezi-csatornával volt elfoglalva.
  8. Magyarország 1989. szeptember 11-én ledöntötte a berlini fal első tégláját, miután átvágta a közös drótkerítést Ausztriával. Ezt Helmut Kohl, Németország nagy egyesítője 1990. október 3-i beszédében kifejezetten elismerte.
  9. Magyarországon található a világ legszebb parlamentje, a demokrácia szimbóluma és itt épült az európai kontinens első földalattija 1896-ban.
  10. Magyarországnak olyan vezetője van, amilyen a Nyugatnak nincs, akinek volt bátorsága 1989. június 16-án felszólítani a legalább 300 ezer főt számláló a szovjet csapatokat, hogy hagyják el az országot. Aki a szovjet tankok után Sorost is kizavarta, akinek a felesége nő, öt gyermeke, öt unokája és Magyarország miniszterelnökeként öt mandátuma van – ebből a legutóbbi négy kétharmados többséggel és 1988 óta, 35 éve van a politikában. Fiatalként a Liberális Internacionálé elnökhelyettese volt, majd később az Európai Néppárté. Az ő idejében az Európai Néppártnak 16 miniszterelnöke volt, most egykézen lehet őket megszámolni. Olyan nagyságokkal találkozott, mint például Helmut Kohl, Jacques Chirac, Giscard d’Estaing.

Végezetül a volt alkotmánybíró elmondta, hogy szorít az Orbán Viktor köré felsorakozott fiatal nyugati politikusoknak, mint például Jordan Bardella és Marion Maréchal Franciaországban, Santiago Abascal Spanyolországban, André Ventura Portugáliában, Herbert Kickl Ausztriában, továbbá a tapasztalt konzervatívoknak, mint például Salvini Olaszországban, Kaczynski Lengyelországban, Wilders Hollandiában és Jansa Szlovéniában. Georgi Markov üdvözli, hogy az Alternatíva Németországnak (AfD) 20 százalékkal jelenleg második legerősebb párt Németországban, üdvözli továbbá a Svéd Demokratákat, a Finnek pártot és a belga Flamandokat, hogy megállítsuk a háborút, Európa iszlamizációját és a harmadik nem őrületét.

A Bolgár Olimpiai Bizottság egykori alelnökeként Georgi Markov szombati közösségi bejegyzésében utalt arra, hogy amennyiben nem csitulnak a zavargások és a jövő évi olimpián Franciaország nem tudja garantálni a résztvevő sportolók biztonságát, Párizs lépjen vissza a rendezéstől, adja át azt Budapestnek, amely képes szavatolni a sportolók testi épségét és rendelkezik a megrendezéshez szükséges sportinfrastruktúrával.

Borítókép: A belvárosi Erzsébet tér látképe az óriáskerékkel 2022. november 19-én. Középen a Kempinski Hotel Corvinus Budapest szálloda épülete, a háttérben az Erzsébet híd, valamint a Gellért-hegy, a Citadella és a Szabadság-szobor látható. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.