Idő kell, hogy feldolgozzam – reagált a lány, akit egy férfi győzött le a szépségversenyen

A transzgender „szépségkirálynő” fürdik az ismertségben. De ki törődik a legyőzöttekkel?

2023. 07. 15. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rikkie Valerie Kolle, a biológiai férfiként született transzgender modell, aki megnyerte a Miss Hollandia 2023-at, fürdik a hirtelen jött ismertségben. Népszerűséget azért nem írhatunk, mert mint az a kommentekből kiderül, az internet népét legalábbis megosztja a sikere, a bejegyzésekben valósággal szétszedték őt. Igaz, egy interjúban elárulta, ez őt kevéssé érdekli, bírálóinak azt üzente, köszöni nekik a még nagyobb nyilvánosságot, és nem fognak megszabadulni tőle.

Kétségtelenül rá irányul most a reflektorfény, nemcsak a közösségi médiában aktív, de interjút adott a BBC-nek, az El Paísnak és más lapoknak is.

Az viszont már kevesebbeknek jutott eszébe, hogy feltegyék a kérdést:

 

vajon mit éreznek azok a lányok, akik alulmaradtak egy biológiai férfival szemben?

 

Nos, a második helyezettként végzett Nathalie Yasmin Mogbelzada napokig teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. A verseny előtt még büszkén és izgatottan írt várakozásairól, amelyet aztán hosszú csend követett. Végül csütörtökön megtörte a hallgatást, új Facebook-bejegyzésben köszönte meg a támogatást, és értékelte az eredményeket. – Természetes ilyenkor egy kis csalódottságot érezni, amikor ráébredsz, hogy örökre szertefoszlik az álmod, hogy a Miss Universe színpadára lépj. Ezért a célért dolgoztam az elmúlt években, de múlt vasárnap kiderült, hogy Istennek más tervei vannak velem.

 

Még kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzam

 

– írta keserűen. Röviden, de a körülményekhez képest rendkívül fair módon kommentálta Rikkie Valerie Kolle győzelmét is.

A győztes kétségtelenül birtokában van olyan különleges tulajdonságoknak, amelyet a bírók értékeltek, ezért gratulálok Rikkie Valerie Kollének az eredményéhez

– üzente, amivel mintha inkább a zsűrire hárította volna a felelősséget. Érdekesség, hogy az eredetileg angol nyelvű bejegyzésben ő is végig női személyes névmást (her) használ.

A verseny után egyébként az internetezők közül sokan siettek biztosítani a második helyezettet, számukra ő az igazi holland szépségkirálynő. 

A fiatal lány amszterdami születésű, folyékonyan beszél a holland mellett szlovákul és angolul is, továbbá valamelyest kínaiul, franciául és németül. Kínai tudását onnan szerezte, hogy kommunikációt és médiát tanult egy kínai egyetemen, de üzleti diplomáját már Amszterdamban szerezte. A közösségi médiában komoly követőtábora van, emellett szülei görög éttermében pincérnőként és pultosként segített be. Korábban már több szépségversenyen is megmérette magát, amelyeken remek eredményeket ért el, többet meg is nyert.

Borítókép: Nathalie Yasmin, a Miss Hollandia 2023 második helyezettje Olaszországban. (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.