Szétszedték a felháborodott internetezők a férfit, aki Hollandia szépségkirálynője lett

Instagram-bejegyzésében kapott hideget-meleget.

2023. 07. 11. 12:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Instagram-oldalán is elbüszkélkedett Rikkie Valerie Kolle, hogy ő nyerte a 2023-as Miss Hollandiát. – MEGCSINÁLTAM! – ünnepelt bejegyzésében, és fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy transzneműként érte el sikerét, illetve az ilyenkor megszokott módon megköszönte mindenkinek, aki támogatta.

A biológiai férfiként született modellnek az Instagramon 36,6 ezer követője van, gyakorta oszt meg munkájáról képeket. Győzelmi bejegyzését cikkünk írásakor több mint 14 ezren kedvelték, azonban korántsem volt mindenki elragadtatva.

Jól megcsináltad. Egy férfi éppen most lopta el az első helyet egy nőtől, és még ünneplik is érte. A kör bezárult, éppen most végeztünk az egyenlőségért küzdő nők 200 évi küzdelmével

– reagált az egyik felhasználó, kommentjével több mint kétezren értettek egyet. – Ez egyszerűen ördögi –  írta egy másik, szintén kétezer feletti kedvelést bezsebelve. – Te egy csávó vagy! Eltörlöd a biológiai nőket – háborgott egy harmadik.

A hozzászólások többsége a bejegyzés alatt ebben a hangnemben született. A felhasználók jobbára azt sérelmezik, hogy egy férfi elvehette a lehetőséget más nők elől, néhányan a feministák reakcióját hiányolják. Azért néhányan szót emeltek a jelenség ellen. Az amerikai nőjogi szervezet, amely az ellen is küzd, hogy biológiai férfiak nők ellen versenyezhessenek a sportban, „arculcsapásnak” nevezte, hogy egy nőknek életre hívott eseményen egy férfi győzedelmeskedhetett.

Robert A. J. Gagnon houstoni teológus professzor bejegyzésében egymás mellé tette az első és második helyezett arcképét, majd egyenesen nőgyűlöletnek nevezte, hogy egy férfi lett Hollandia szépe.

Olyan hangok is megjelentek a közösségi médiában, amelyek a salvadori nemzetközi döntő bojkottjára szólítottak fel. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan kiálltak a célkeresztbe került újdonsült „szépségkirálynő” mellett, védelmükbe vették, illetve elismerően nyilatkoztak teljesítményéről.

Arról nem tudni, hogy mi a második helyen végzett holland szépség, Nathalie Yasmin Mogbelzada véleménye. Habár a közösségi médiában azt még megosztotta, hogy milyen izgatottan várja a szépségversenyt, azóta nem született új bejegyzése.

A Daily Mail brit bulvárlap szerint egyébként a transzneműségére büszke modell nyolcéves volt, amikor „megkezdte utazását”, tizenegy esztendősen változtatta nevét Rikről Rikkire, és 16 volt, amikor elkezdte a hormonterápiát.

Nemátalakító műtétjére viszont csak idén januárban került sor.

 

Borítókép: Rikkie Valerie Kolle. (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.