„Egy férfi nyerte a 2023-as Miss Hollandiát”

A Miss Universe-en 2018-ban a spanyol Angela Ponce volt az első transznemű versenyző.

Magyar Nemzet
2023. 07. 09. 17:18
A 22 éves Rikkie Valerie Kolle-t választották a 2023-as Miss Hollandiának, 2023.07.08-án. (Fotó: Agie Twayita / Twitter)
A 22 éves Rikkie Valerie Kolle-t választották a 2023-as Miss Hollandiának, 2023.07.08-án. (Fotó: Agie Twayita / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 22 éves Rikkie Valerie Kollét választották a 2023-as Miss Hollandiának. Ő az első transznemű nő, aki megszerezte ezt a címet – hívta fel a figyelmet mások mellett a NOS holland televízió csatorna.

A Miss Hollandia zsűrije azzal indokolta a férfiként született versenyző győzelmét, hogy Kolle az egész verseny alatt ragyogott és ő érte el a legnagyobb haladást az összes versenyző közül. „Erős története van, világos küldetéssel” – tették hozzá.

Nem ez volt Kolle első ilyen szereplése: 2018-ban részt vett Hollandia következő topmodellje (Next Top Model) című televíziós műsorban is, itt végül a döntőig jutott.

Noha sokan gratuláltak Kolle győzelméhez, a transznemű nő szépségkirálynővé választása meglehetősen vegyes véleményeket váltott ki az interneten.

Egy férfi nyerte el a 2023-as Miss Hollandia díját. Bár valójában ez előre látható volt. Ezen a ponton minden annyira kiszámítható és közel sem eredeti

– írta Eva Vlaardingerbroek holland újságíró a Twitteren.

„Mit lehet még erről mondani? Tanácstalan vagyok" – hívta fel egy másik bejegyzésre a figyelmet az Express holland hírportál. 

Egy másik Twitter-felhasználó pedig viccesen úgy fogalmazott, hogy „a férfiak a Miss Universe címért jönnek, és a feministák támogatásával egyre csak gyarapodnak a női versenyeken”. Megjegyzendő, hogy egyes feministák – akiket az LMBTQ-közösség mélyen megvet – éppen hogy az ilyen esetek miatt nem támogatják a transzmozgalmat, mondván a férfinak született személyek nővé operáltatva magukat elnyomják a nőket korábban nem gondolt területeken is.

Győzelme miatt Kolle képviseli majd Hollandiát a 72. Miss Universe versenyen Salvadorban. Nem ő az első transznemű versenyző, 2018-ban a spanyol Angela Ponce már szerepelt a világversenyen, a nemzetközi zsűri azonban nem juttatta tovább a végső döntőbe.

Borítókép: A 22 éves Rikkie Valerie Kollét választották a 2023-as Miss Hollandiának 2023. július 8-án. (Forrás: Agie Twayita/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.