Lelepleződött az FBI: szándékosan eltussolták Hunter Biden ügyét

A nyomozóiroda munkatársai orosz álhírnek minősítették, hogy az elnök fia elhagyta a laptopját.

Magyar Nemzet
Forrás: FoxNews2023. 07. 21. 14:27
null
US-politics-BIDEN-FREEDOM-MEDAL Fotó: SAUL LOEB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt került elő a közösségi médiában egy történet arról, hogy Joe Biden fia, Hunter elhagyta a laptopját és arról fontos, bizalmas információk kerülhettek napvilágra. 

Ezt az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) sokáig álhírnek titulálta és azt állította, hogy csak az oroszok akarják félrevezetni az embereket, és nem igaz a történet. Mint kiderült, az, hogy ez az ügy végül nem lett egy felkapott történet, az FBI azon munkálkodásának eredménye, hogy a közösségimédia-vállalatoknak folyamatosan azt mondták, hogy ez csak egy orosz félrevezetés. Majd miután 2020 októberében a New York Post amerikai napilap lehozott egy cikket a témában, a nyomozóiroda úgy döntött, semmilyen további információt nem oszt meg az üggyel kapcsolatban, így az emberekkel elhitették, hogy nem is igaz. 

Most azonban az FBI egyik magas rangú tisztségviselője az amerikai képviselőház igazságügyi bizottságának tett tanúvallomásában elmondta: a nyomozóiroda ugyanazon munkatársai, akik letagadták a Hunter Biden laptopjáról szóló történetet, mindvégig tudták, hogy nem dezinformációról van szó.

 

A Fox News információi alapján az FBI először 2019-ben értesült a laptopról, és tudták, hogy olyan adócsalásra utaló bizonyítékok lehetnek rajta, amelyek a szövetségi nyomozásban hasznosak lehetnet. A kongresszus előtt az adóhivatal illetékesei arról beszéltek, hogy már 2019 decemberében tudtak a laptopról és azt is tudták, hogy „nem manipulált és megbízható információkat tartalmaz, ám mégsem férhettek hozzá az adatokhoz”. Az FBI munkatársa, Elvis Chan legalább öt találkozón próbálta meggyőzni a legnagyobb technológiai cégeket, hogy a Biden-laptop ügye csak álhír.

Mint az iratokból kiderült, a nyomozóiroda rengeteget tett azért, hogy el tudják tussolni az ügyet és ne kerüljön fel túl sok helyre a hír. Arról, hogy ki állt a döntés hátterében, nem beszéltek.

Borítókép: Hunter Biden (Fotó: AFP/Saul Loeb)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.