Már a demokraták teregetik ki a Biden család szennyesét

Szándékosan akadályozták a hatóságok a nyomozást – számolt be a demokrata párti Joseph Ziegler.

Magyar Nemzet
2023. 07. 20. 17:01
null
FILES-US-POLITICS-BIDEN-PAINTING-INVESTIGATION Fotó: MANDEL NGAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb tanúvallomások teszik szövevényesebbé Hunter Biden, az amerikai elnök fiának adószabálysértési és tiltott fegyverbirtoklási ügyét. Az amerikai adóhivatal két alkalmazottja, Gary Shapley felügyeleti különleges ügynök és Joseph Ziegler bűnügyi nyomozó tett nyilvános tanúvallomást a kongresszus előtt szerdán. Mindketten egy sor állítólagos szabálytalanságra hívták fel a figyelmet Joe Biden elnök 53 éves fiának ügyével kapcsolatban, amely a múlt hónapban peren kívüli megállapodással zárult.

 

Felfedte kilétét a Hunter Bident leleplező ügy nyomozója

Ziegler a meghallgatás előtti pillanatokig névtelen maradt, később demokratának nevezte magát, aki úgy érezte, a helyes utat kell választania, s felfedni az ügy ellentmondásait. A két adószakember állítása szerint a politika folyamatosan beavatkozott az ügybe, s az ügyészek blokkolták a szokásos nyomozási lépéseket, nehezítették a munkát. 

Ziegler azt mondta, Hunter Bident bűncselekmény elkövetésével és nem adóvétséggel kellett volna megvádolni – számolt be a Fox News amerikai hírtelevízió.

A másik most nyilatkozó nyomozó, Shapley egyébként már áprilisban felvette a kapcsolatot a kongresszussal, figyelmeztetve arra, hogy birtokában vannak az üggyel kapcsolatos információk. Hunter Biden ügyvédei mindössze egy héttel ezután álltak elő ajánlatukkal: eszerint az elnök fia vétkesnek mondja magát több mint 200 ezer dollár jövedelemadó-fizetés elmulasztásában 2017-ben és 2018-ban, valamint a tiltott fegyverbirtoklás ügyében. A későbbi vádalkuban is ez szerepelt. 

 

Szándékosan hátráltatták a nyomozást

Shapley azt is elmondta, hogy a nyomozás során többször is felmerült Joe Biden fia pénzügyeiben betöltött szerepe, de a nyomozóknak nem engedték meg, hogy részletesebben is foglalkozzanak ezzel a szállal. 

Amikor egy nyomozás alanyának apja valamilyen módon kapcsolatban áll az alany pénzügyeivel, a vizsgálat szokásos menete szerint meg kell szereznünk ezeket az információkat és ellenőriznünk kell a pénzügyi folyamatokat

– emelte ki a 14 éve az adóhivatalnál dolgozó Gary Shapley.

Ezt erősítette meg a most a nyilvánosság elé álló Ziegler is egy korábban előre rögzített interjúban.

Bármikor, amikor kérdéseket akartunk feltenni az elnökkel kapcsolatban, azt a választ kaptuk, hogy nem tehetjük meg, mert az túl sok jóváhagyást igényel

 – fogalmazott.

Mindketten azt mondták, a nyomozásban csak nagyon lassan tudtak haladni, mert munkájukat folyamatosan akadályozták, az igazságügyi minisztérium emberei pedig információkat adtak ki Hunter Biden jogi csapatának, ezzel akadályozva, hogy a nyomozók bizonyítékhoz jussanak. Ziegler arról is beszámolt, hogy a nyomozás során nem tudtak beszélni a Biden család érintett tagjaival. Emlékeztetett, interjút akart készíteni Hunter Biden felnőtt gyermekeivel, s a Biden család más tagjaival, de ehhez sem kapott jóváhagyást, mondván az amerikai elnök unokáiról van szó.

Nem emlékszem más olyan nyomozásra, amikor a munkát ennyi szükségtelen jóváhagyás lassította volna, lényegében nem engedték, hogy végezzem a nyomozói munkámat

– összegezte tapasztalatait Ziegler. 

A két nyomozó egyetért abban, hogy Hunter Biden ellen súlyosabb bűncselekmények miatt kellett volna vádat emelni, mint ami a vádalkuban szerepel. Állításuk szerint Hunter Biden azért részesült enyhébb bánásmódban, mert Joe Biden elnök fia. Hozzátették: a 2020-as választások előtt különösen lassan haladt Biden fia ügyében a nyomozás – közölte a Fox News.

Jason Smith republikánus képviselő hitelesnek nevezte a nyomozók beszámolóját. – A tényeik egybevágnak. Senki nem vonta kétségbe azt, amit mondtak – nyilatkozott a politikus. Hozzátette: azzal, hogy a nyilvánosság elé álltak, személyes kockázatot vállaltak.

A modern amerikai történelem legnagyobb korrupciós és hatalommal való visszaélési botrányának nevezte az ügyet Sean Hannity a Fox News műsorvezetője, aki saját műsorában elemezte az ügyet. 

A kongresszusi demokraták ezzel nem törődnek, számukra a nagyfiú védelme sokkal fontosabb, mint hogy helyesen cselekedjenek.

A meghallgatáson felszólalt William Timmons republikánus párti képviselő is, aki Joe Biden érintettségét taglalta.

A politikus a Twitteren közzétett videó mellé hét pontban szedte össze, hogyan működött szerinte az úgynevezett Biden-séma, mely során – politikai befolyásukat kihasználva – külföldiektől szerezhettek pénzt a família tagjai.

Borítókép: Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia (Fotó: AFP/Mandel Ngan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.