Ravaszul tálalta Hunter Biden ügyében a bizonyítékokat a The New York Times

A The New York Times gyakorlatilag megerősítette a Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden ügyével kapcsolatos visszaélésekre vonatkozó legmegdöbbentőbb állítást, de igyekezett azt hosszú beszámolójának közepére elrejteni.

Magyar Nemzet
2023. 06. 28. 12:47
President Biden Hosts The Annual White House Easter Egg Roll
WASHINGTON, DC - APRIL 10: U.S. President Joe Biden and his son Hunter Biden attend the annual Easter Egg Roll on the South Lawn of the White House on April 10, 2023 in Washington, DC. The tradition dates back to 1878 when President Rutherford B. Hayes invited children to the White House for Easter and egg rolling on the lawn. Drew Angerer/Getty Images/AFP (Photo by Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, Gary Shapley adóhatósági ügynök áprilisban azzal kereste meg a képviselőház felügyeleti bizottságát, hogy az igazságügyi minisztérium beleavatkozott a Hunter Biden elleni nyomozásukba. Valamivel később az informátort és teljes csapatát levették az ügyről, amely végül múlt héten vádalkuval zárult. A nagy felháborodást kiváltó megegyezést követően a képviselőház republikánus tagjai közzétették Shapley és egy másik informátor vallomásait.

Shapley azt állította, hogy David Weiss amerikai államügyészt az igazságügyi minisztérium utasította, hogy ne emeljen vádat Hunter Biden ellen Kaliforniában és Washingtonban. Ezt az állítást most a The New York Times is megerősítette. Mint írják, Weiss megkereste Matthew Gravest, a washingtoni szövetségi ügyészség vezető ügyészét és a kaliforniai központi körzet ügyészeit, hogy segítsenek a vádemelésben, de mindkét esetben elutasították.

A történet érdekessége, hogy a New York Times ezt gondosan „elrejtette” hosszú beszámolójának második felébe 

− mutat rá a Fox News amerikai televíziós hálózat írása. A portál kiemeli, hogy az információ a hosszú írás nagyjából közepén, a 20-21. bekezdésében szerepel. 

Az igazságügyi minisztérium tagadta, hogy bevatkozott volna a Hunter Biden elleni nyomozásba. Merrick Garland igazságügyi miniszter a múlt héten azt állította, hogy Weissnek, akit még Donald Trump volt elnök nevezett ki, szabad keze van a vizsgálat és az általa megfelelőnek tartott büntetőeljárás lefolytatásában.

A szövetségi adóhatóság (IRS) ügynökei azzal is meggyanúsították Biden elnököt, hogy ő is belekeveredett fia üzelmeibe. Hunter Biden állítólag az apjára hivatkozott egy kínai üzlettársának küldött WhatsApp üzenetben, amelyben gyakorlatilag megzsarolta az üzletembert.

Itt ülök apámmal, és szeretnénk megérteni, hogy miért nem teljesült a vállalt kötelezettség. Mondja meg az igazgatónak, hogy szeretném ezt most megoldani, mielőtt kicsúszik a kezünkből a dolog, és a most azt jelenti, hogy ma este

− írta állítólag az ifjabbik Biden.

Hunter Biden ügyvédje nem tagadta az üzenet hitelességét, de hangsúlyozta, hogy a függőséggel folytatott küzdelme során Hunter által tett bármilyen cselekedetnek nincs semmilyen köze a családjához. A Fehér Ház szerint Biden elnök „nem üzletelt a fiával”.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden (Fotó: Drew Angerer/Getty Images North America/Getty Images via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.