Már megint bukdácsolt a repülőre menet Joe Biden + videó

Ma már szinte az számít szenzációnak, ha a történelem legidősebb hivatalban lévő elnöke baleset nélkül közlekedik a lépcsőkön.

Magyar Nemzet
Forrás: FoxNews2023. 07. 14. 14:12
President Biden Meets With Congressional Leaders To Discuss The Debt Limit
US-PRESIDENT-BIDEN-MEETS-WITH-CONGRESSIONAL-LEADERS-TO-DISCUSS-T Fotó: ANNA MONEYMAKER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai Helsinkiben szállt fel az Air  Force One-ra, ahol a kétnapos NATO-csúcs után az északi országok vezetőivel találkozott. A videón látszik, hogy Biden semmitől nem zavarva, teljesen magától megbotlik a lépcsőn, majd a már jól megszokott zavart integetés következett.

Az elmúlt pár napban is több arcpirító helyzetbe csöppent bele a 80 éves elnök. A hét elején III. Károly brit királynak kellett kizökkentenie a csodálkozásból a vezetőt, mert egy pillanatra úgy tűnt, hogy az elnök megbabonázva figyelte a díszőrség egyik tisztjét, aki hagyományos tisztelgést mutatott be, III. Károlynak pedig meg kellett küzdenie érte, hogy visszanyerje Biden figyelmét.

A legfrissebb pedig épp az északi megbeszélés utáni sajtótájékoztatón történt. Joe Biden ugyanis többször is megkérte az újságírókat, hogy ismételjék meg kérdésüket. Biden legalább három újságírói kérdést nem hallott meg elsőre.

A vilniusi NATO-csúcson tartott beszédet Joe Biden amerikai elnök az ukrajnai háborúval kapcsolatban, amikor Volodimir Zelenszkijt Vlagyimirnak nevezte. Az Egyesült Államok vezetője ezzel a tévedéssel gyakorlatilag összecserélte Vlagyimir Putyin orosz államfő és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nevét.  

Visszatérve a bizonytalan mozgására, Joe Biden – akinek mentális egészségét egyre több amerikai polgár és törvényhozó megkérdőjelezi – a légierő akadémiájának diplomaosztó ünnepségén is elesett.

Az Egyesült Államok első emberének már korábban is meggyűlt a baja az egyensúlyával. Előfordult például, hogy a biciklijéről borult le, máskor szintén az elnöki repülőgép lépcsőjén esett el. A Fox News év elején összeszámolta, hogy Joe Biden minden második munkanapjára jut valamilyen hasonló baki

Borítókép:  Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az adósságplafonról a Fehér Házban 2023. május 09-én Washingtonban. (Fotó: Anna Moneymaker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.