Csetlik-botlik Joe Biden, bakikkal indult az év + videók

A Fox News összeállítása alapján egymást érik az amerikai elnök baklövései.

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News2023. 03. 16. 9:18
BIDEN, Joe
Washington, 2023. március 13. Joe Biden amerikai elnök az Egyesült Államok bankrendszerérõl beszél a washingtoni Fehér Házban 2023. március 13-án, miután néhány nappal korábban csõdbe ment a Silicon Valley Bank (SVB). MTI/AP/Andrew Harnik Fotó: Andrew Harnik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csetlik-botlik Joe Biden, egymás után követi el a kínos bakikat – szedte csokorba a Fox News jobboldali hírtelevízió az amerikai elnök februári-márciusi baklövéseit. 

Február elején azzal kezdett, hogy amikor próbálta bemutatni, mennyire sokszínű a kormánya, vagy a szavakkal, vagy a matematikával gyűlt meg a baja, mindenesetre azt ecsetelte, hogy

az adminisztrációjában dolgozó nők több mint fele nő.

Ha pedig már nők – az sem vette ki túl jól magát, hogy nőnapon a „bátor nőknek” járó kitüntetés egyikét egy argentin transzgendernek, Alba Ruedának adta a first lady. Alba Rueda korábban az argentin külügyminisztérium „szexuális orientációért és genderidentitásért felelős államtitkára” volt, és méltatása szerint egész életében az LMBTQ-emberek jogaiért harcolt. Csakhogy, mint arra többen rámutattak, az elismeréssel egyrészt a demokraták ismét erőszakosan tolták az LMBTQ-propagandájukat, másrészt megalázták a nőket.

 

Nemzetközi nőnap van – jó emlékeztető arra, hogy a demokraták azt sem tudják megmondani, ki a nő

 

– háborgott például Sarah Huckabee Sanders arkansasi kormányzó. Mások cinikusan azt jegyezték meg, hogy a kitüntetéssel azt bizonyították, hogy „a férfiak még abban is jobbak, hogy nők”.

Folytatva a februári sort, azon talán meg sem lepődik senki, hogy az amerikai elnöknek ismét meggyűlt a baja az elnöki különgép lépcsőjével. Ezúttal varsói látogatása során esett el, majd később egy alabamai vizit során is elveszítette egyensúlyát.

Március elején pedig az okozott nagy felhördülést, hogy mintha kinevetett volna egy anyát, aki gyógyszer-túladagolás miatt két gyermekét veszítette el. Az amerikai elnök azokra a vádakra próbált választ adni, hogy az áldozatok miatta haltak meg, de némi kuncogás kíséretében emlékeztetett rá, hogy a szóban forgó fenantilt még az előző adminisztráció idején hozták be.

Majd nemrégiben nem nyilvános részleteket árult el Jimmy Carter korábbi amerikai elnök egészségi állapotáról. Az Egyesült Államokat 1977 és 1981 között vezető demokrata politikusról nemrégiben derült ki, hogy lemondott a kórházi ellátásról, inkább otthonában, családja körében töltené élete végét. 

Joe Biden egy jótékonysági rendezvényen „elkottyantotta”, hogy nemrégiben találkozott a 98 esztendős volt elnökkel, aki felkérte, hogy mondja majd el a gyászbeszédét. Azt is elárulta, hogy Carter rákos volt, és a betegség visszatért. Majd maga is elismerte, hogy ezeket nem szabadott volna elmondania.

És ez csak a februá–-március „termése”. A Fox News korábbi anyagából kiderül, hogy januárban minden második munkanapra jutott valamilyen baki.

Előfordult például, hogy elfelejtette Marthin Luther King III – Marthin Luther King legidősebb fia – feleségének a nevét, akinek a boldog születésnapot című dallal próbált kedveskedni. Máskor összekeverte a januárt a júliussal, vagy ismét elnöknek nevezte alelnök helyett Kamala Harrist.

Joe Biden kora és mentális állapota állandó téma a tengerentúlon. A legutóbbi felmérések szerint a regisztrált szavazók 68 százaléka véli úgy, hogy a nyolcvanéves Joe Biden Demokrata párti amerikai elnök már túl idős egy újabb elnöki ciklushoz. A demokrata szavazók mintegy fele is egyetértett azzal, hogy a mandátuma végén már 82 éves Biden már túl idős lesz egy következő négyéves ciklushoz.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök az Egyesült Államok bankrendszeréről beszél a washingtoni Fehér Házban 2023. március 13-án, miután néhány nappal korábban csődbe ment a Silicon Valley Bank (SVB) (Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.