Bident megbabonázta a díszőrség, nem foglalkozott III. Károllyal + videó

Az amerikai elnök nagy-britanniai látogatásakor teljesen megfeledkezett a protokollról.

Magyar Nemzet
Forrás: FoxNews2023. 07. 11. 7:26
BIDEN, Joe; III. KÁROLY
Windsor, 2023. július 10. III. Károly brit uralkodó (b) és Joe Biden amerikai elnök ellép a díszsorfal elõtt a windsori kastélyban tartott fogadási ünnepségen 2023. július 10-én. MTI/AP Pool/Kin Cheung Fotó: Kin Cheung
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden hétfőn, a NATO-csúcstalálkozó előtt ellátogatott III. Károly királyhoz a windsori kastélyba, a délutáni teázás során az amerikai elnök és a brit uralkodó a klímaváltozásról beszélgetett. Az Egyesült Államok elnökét egy díszszemle és egy zenekar fogadta a 950 éves erődítménynél, amely a világ legidősebb és legnagyobb lakott kastélya. A walesi gárda eljátszotta az amerikai himnuszt, majd Biden megtekintette a katonákat III. Károllyal együtt.

Egy pillanatra úgy tűnt, hogy az elnök megbabonázva figyeli a díszőrség egyik tisztjét, aki hagyományos tisztelgést mutatott be, III. Károlynak pedig meg kellett küzdenie érte, hogy visszanyerje Biden figyelmét. 

Az elnök zavartnak tűnt, figyelmen kívül hagyta a királyt, és úgy tűnt, hogy beszélgetni próbál az őrség tagjával.

Rövid kis intermezzo következett, de a királynak sikerült újra a helyes irányba terelnie az elnököt. Ekkor, a protokollt megszegve, Biden elnök átkarolta III. Károlyt.

Az elnök és a király a teázása után találkozott egy politikusokból és üzleti vezetőkből álló csoporttal is, hogy beszéljenek a klímaváltozásról. 

Bident korábban sok kritika érte, hogy kihagyta III. Károly koronázását, de már többször találkoztak egymással, többek között a COP26 elnevezésű klímafórumon.

Borítókép: III. Károly brit uralkodó és Joe Biden amerikai elnök ellép a díszsorfal előtt a windsori kastélyban tartott fogadási ünnepségen 2023. július 10-én (Fotó: MTI/AP Pool/Kin Cheung)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.