Az orosz sajtó is beszámolt az Orbán-interjúról

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség több ízben is beszámolt a miniszterelnökkel készült interjúról.

Gábor Márton
2023. 08. 30. 18:16
ORBÁN Viktor; CARLSON, Tucker
Budapest, 2023. augusztus 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által a mai napon közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én. Az interjú közép-európai idõ szerint ma jelent meg Carlsonnak az X közösségi oldalán. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz sajtó széles körben foglalkozik Orbán Viktor és Tucker Carlson beszélgetésével. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség azt emelte ki, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök hazugságnak nevezte azt a nyugati felfogást, miszerint Ukrajna megnyerheti a háborút, és legyőzheti Oroszországot. Elmondta, hogy az ukránok nyugati segítség nélkül képtelenek lennének versenyre kelni Oroszországgal, ezért az Egyesült Államok kezében van a béke kulcsa.

Természetesen itt az ukránokról van szó, nem lehet őket figyelmen kívül hagyni, be kell vonni őket, de az igazi tényező nem Ukrajna

– tette hozzá Orbán a Ria szemléje szerint, aki teljesen irreálisnak nevezte azt az elképzelést is, hogy elvegyék a Krímet Oroszországtól.

Az Északi Áramlat földgázvezeték felrobbantásával kapcsolatban elhangzottak kapcsán a Ria kiemelte, hogy Budapest és Belgrád figyelmeztetett a vezeték felrobbantása után, hogy háborús ürügynek tekintik az orosz gáz fogadására használt útvonalak megsértését.

Mi, magyarok azonnal világossá tettük, hogy van egy másik vezeték, amely Törökország, Bulgária, Szerbia felől érkezik Magyarországra. Világosan, hogy ha valaki ugyanazt akarja csinálni ezzel a vezetékkel, mint az Északi Áramlattal, akkor azt terrorcselekménynek fogjuk tekinteni, és azonnal reagálunk

– mondta a magyar kormányfő, aki sürgette az ilyen tervek feladását.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által a mai napon közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (jobbra) interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.