Döbbenetes, mire használja a minisztériumot Joe Biden

– Az egyetlen szó, ami azonnal eszembe jut, az a hihetetlen. Az igazságügyi minisztérium továbbra is védi a Biden családot és a demokratákat, miközben politikai ellenfeleikre vadásznak – jelentette ki Tim Scott republikánus szenátor. Az elnökjelölt azt is megjegyezte, hogy az elmúlt években nemcsak Donald Trump volt elnökre, hanem iskolai tanácsüléseken részt vevő konzervatív szülőkre és életpárti aktivistákra is vadászott az igazságügyi minisztérium, amely Joe Biden és családja eszközévé vált.

2023. 08. 13. 14:02
BIDEN, Joe; BIDEN, Hunter; GARLAND, Merrick
Wilmington, 2023. augusztus 11. 2023. július 26-án készített képamelyen Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia bírósági meghallgatásról távozik a Delaware állambeli Wilmingtonban. Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszter 2023. augusztus 11-én bejelentette, hogy különleges ügyészt nevez ki Hunter Biden ügyeinek vizsgálatára. MTI/AP/Julio Cortez Fotó: Julio Cortez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk beszámolt a minap, az igazságügyi minisztérium David Weiss ügyészt nevezte ki különleges jogtanácsosnak a Hunter Biden ellen folyó nyomozásban. Ez a kinevezés azonban erős ellenérzéseket váltott ki főképp a republikánus körökben. Jim Jordan, a képviselőházi igazságügyi bizottság republikánus vezetője és James Comer, a felügyeleti bizottság elnöke is szkeptikus volt a döntést illetően.

A sorhoz most Tim Scott republikánus szenátor csatlakozott, aki exkluzív interjút adott a Breitbart News amerikai hírportálnak. 

Az egyetlen szó, ami azonnal eszembe jut, az a hihetetlen. Az igazságügyi minisztérium továbbra is védi a Biden családot és a demokratákat, miközben politikai ellenfeleikre vadásznak

– jelentette ki az elnökjelölt.

Tim Scott szerint David Weiss alapvetően sem lehet független a vizsgálatok során, hiszen korábban ő maga találta ki Hunter Biden számára a rendkívül kedvező vádalkut. Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy eleinte úgy tűnt, egy roppant előnyös vádalkuval olcsón megússza Joe Biden fia az ellene felhozott adóelkerülési és illegális fegyvertartási vádakat és a 12 éves börtönbüntetést, azonban az illetékes kerületi bíró nem volt hajlandó szentesíteni a megállapodást.

Scott azt is megjegyezte, hogy az elmúlt években nemcsak Donald Trump volt elnökre, hanem iskolai tanácsüléseken részt vevő konzervatív szülőkre és életpárti aktivistákra is vadászott az igazságügyi minisztérium, amely Joe Biden és családja eszközévé vált. 

Ez az igazságügyi minisztérium fegyverként használja a hatalmát

– szögezte le a republikánus szenátor, aki az elnökjelölti előválasztásban is megméretteti magát. Scott szerint kétségtelen, hogy Joe Biden elnök és a tárca legutóbbi lépése arra irányul, hogy mind az igazságügyi minisztériumot, mind a Biden családot elszigetelje a jövőbeli eljárásoktól. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az amerikaiakat bátoríthatja a tény, hogy a képviselőházi többség a republikánusoknál van, akik több piszkos dolgot hoztak a felszínre, mint amit az elmúlt négy évben látott a világ.

Ez nagyszerű hír az amerikai népnek, amely bízni akar az ország hatalmi intézményeiben. Nos, Biden elnök alatt nem tudnak bízni azokban, így óriási űr maradt az emberekben, amit nekünk kell bepótolnunk

– mondta a hírportálnak Tim Scott. 

Borítókép: A 2023. július 26-án készített kép, amelyen Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia bírósági meghallgatásról távozik a Delaware állambeli Wilmingtonban (Fotó: MTI/AP/Julio Cortez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.