Kijelölték a Hunter Biden ügyeinek vizsgálatát vezető különleges ügyészt

Merrick Garland igazságügyi miniszter David Weiss amerikai ügyészt nevezte ki különleges jogtanácsosnak a Hunter Biden ellen folyó nyomozásban.

2023. 08. 11. 19:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazságügyi minisztérium David Weiss amerikai ügyészt nevezte ki különleges jogtanácsosnak a Hunter Biden ellen folyó nyomozásban, ezt Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszter jelentette be egy sajtótájékoztatón. 

Szép számmal vannak azonban olyanok, akik szerint ez egy újabb trükk arra, hogy Joe Biden kimossa a fiát.

David Weissben nem lehet megbízni, és ez csak egy újabb módja annak, hogy a Biden család korrupcióját szépítsék

– jelentette ki Russell Dye a Breitbart News amerikai hírportálnak, aki Jim Jordan szóvivője. Maga a képviselőházi igazságügyi bizottság republikánus vezetője pedig a közösségi oldalán reagált, és felidézte, hogy Weiss gyakran mond ellent saját korábbi állításainak.

James Comer (R-KY), a képviselőházi felügyeleti bizottság elnöke szintén szkeptikus volt a különleges ügyész kinevezésével kapcsolatban. Úgy véli, a minisztérium lépése része annak, hogy Joe Biden és családja piszkos ügyeit eltussolja.

Ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, néhány héttel ezelőtt úgy tűnt, egy roppant előnyös vádalkuval olcsón megússza Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia az ellene felhozott adóelkerülési és illegális fegyvertartási vádakat, azonban az illetékes kerületi bíró nem volt hajlandó szentesíteni a megállapodást.

Borítókép: Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia (Fotó: AFP/Getty Images/Drew Angerer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.