Már hetvenötmillióan nézték meg Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjúját

A videót magyar idő szerint éjfélkor tette közzé az amerikai sztárújságíró közösségi oldalán.

2023. 08. 30. 8:08
ORBÁN Viktor; CARLSON, Tucker
Budapest, 2023. augusztus 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által a mai napon közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek (b) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én. Az interjú közép-európai idő szerint ma jelent meg Carlsonnak az X közösségi oldalán. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár magyar idő szerint szerda éjfél körül került ki az internetre, már 75 milliónál is több ember látta Tucker Carlson amerikai jobboldali véleményvezér interjúját, amelyet Orbán Viktorral készített. A beszélgetés során a háborúról, Oroszországról, illetve Ukrajnáról, az Amerikai Egyesült Államokról, valamint a magyar nemzet küldetéséről is szó esett. Az interjút maga Carlson is megosztotta az X (korábban Twitter) nevű közösségi oldalán.

Magyarországnak közös határa van Ukrajnával. Budapestre utaztunk, hogy az ország miniszterelnökével, Orbán Viktorral beszélgessünk

– írta bejegyzésében Carlson.

A poszt alá számtalan komment érkezett, volt, aki egyetértett Orbán Viktorral, sőt hozzátette, hogy Donald Trump meg tudja menteni a világot.

„Micsoda nagyszerű interjú a miniszterelnökkel! Amikor arról beszél, hogy büszke a hazájára, és hogy a magyar állampolgárok mennyire hazafiasak, nosztalgiát ébreszt bennem, hogy milyen volt a mi országunk” – írja egy másik hozzászóló.

Egy másik kommentelő pedig azt írta, hogy eddig is tisztelte Orbán Viktor, de az interjú után még inkább tiszteli. Hozzátette, hogy a magyarok szerencsések, amiért ilyen vezetőjük van ezekben a viharos időkben.

Az X platform tulajdonosa, Elon Musk is megosztotta az interjút.

Nagyon érdekes. Magyarország komoly erőfeszítéseket tesz, hogy kezelje a születési ráta problémáját

− írta a videóhoz Musk. 

Novák Katalin magyar köztársasági elnök egyetértett Musk állításával, egyúttal pedig meghívta a Budapesten megrendezendő Demográfiai Csúcstalálkozóra, „a családtámogató erők legnagyobb nemzetközi találkozójára, amelyen számos államfő, miniszterelnök és influenszer is részt vesz majd”.

Itt majd többet megtudhat a magyar családtámogatás rendszeréről. Szeretettel várjuk Budapesten

– üzente Novák Katalin.

Tucker Carlson 2016 és 2023 között a Fox News esti politikai műsorát vezette, személyére és mondanivalójára odafigyelnek az Egyesült Államokban, és nem feltétlenül csak konzervatív körökben − ezt korábban Fekete Rajmund, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója mondta el lapunknak. 

Orbán Viktor az interjúban többek között arról beszélt, hogy az orosz–ukrán háború megoldásának kulcsa Amerika kezében van.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.